Valdantieji nusiteikę dirbti: savivaldybių įmonėse gali būti praretintos gretos | Kas vyksta Kaune

Valdantieji nusiteikę dirbti: savivaldybių įmonėse gali būti praretintos gretos

Kas vyksta Kaune nuotr.

Vakar buvo suformuota Kauno miesto tarybos pozicija. Valdantieji tikina, jog bendradarbiavimas leis užtikrinti kelią į geresnį miestiečių gyvenimą. Pirmas darbas – peržiūrėti savivaldybių įmonių darbuotojus ir tuos, kurie dirba neefektyviai, atleisti.

Rankas paspaudė ir parašais patvirtino, jog poziciją sudarys 17 „Vieningo Kauno“ narių, 4 – Liberalų sąjūdžio ir socialdemokratų politikai. Iš viso valdžios daugumą 25 tarybos nariai. Pozicijos atstovai tikina, jog nusiteikę darbingai ir iš kart kibs į darbą. Patys pozicijos nariai tikina, jog tai nėra darbų planas, o greičiau susitarimas, kuris leis siekti užsibrėžtų tikslų.

„Nebuvo sudėtinga susitarti dėl prioritetų, nes mūsų programinės nuostatose visada tai buvo, tad jos atgulė į šį bendrą susitarimą. Tikimės, kad pavyks viską realizuoti ir prisidėti prie Kauno vystymosi“, – kalbėjo liberalų atstovas R. Mikaitis.

„Merui buvo svarbu telkti visas politines jėgas. Susitarime yra ne tik politikų, bet i visuomenininkų tikslai. Mums, kaip socialdemokratams, labai svarbu lygios galimybės, tad, manome, jog visos socialinės grupės bus matomos“, – tikino O. Leiputė.

Naujasis meras užtikrina, jog pirmu taikiniu peržiūrės savivaldybės įmonių darbuotojus. Kai kuriems teks atsisveikinti su ilgai trinta darbo kėde. Bijoti nereikia tiems savivaldybės ir jos įmonių darbuotojams, kurie dirbo iš širdies.

„Nežiūrėsime į partiškumą, o žvelgsime į žmonių kompetenciją. Visi žmonės, kurie sąžiningai dirba ne sau, o miestiečiams, liks. Jei yra pridarbinta daugiau nei reikia, jų neliks“, – aiškino Visvaldas Matijošaitis.

Kiti pirmenybiniai koalicijos darbai yra sveikatos apsauga bei vaikai, vaikų darželiai ir jaunimo idėjos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA