Savivaldybėje perdalinti kai kurie postai | Kas vyksta Kaune

Savivaldybėje perdalinti kai kurie postai

Kas vyksta Kaune nuotr.

Naujai prisiekusi Kauno valdžia jau atsisveikino su keliais darbuotojais. Jau šiandien jų vietas užims nauji žmonės. Taryba taip pat pritarė, kas bus mero svarbiausi žmonės.

Politikai vieningai atleido visą savivaldybės administraciją. Bendru sutarimu postus paliko administracijos direktorius Dainius Ratkelis bei jo pavaduotojai Jonas Jučas, Steponas Vaičikauskas bei Remigijus Skilandis. Taryba įpareigojo buvusį administracijos direktorių iki šiandien 17 valandos perduoti reikiamus dokumentus ir palikti vietą. Visiems atleistiems darbuotojams bus išmokėtos išeitinės išmokos.

Atsisveikinus su kolegomis, prasidėjo postų dalybos. Į administracijos direktoriaus vietą buvo pasiūlytas Gintaras Petrauskas. Po slapto balsavimo, jis surinko 27 tarybos narius ir pradės eiti šias pareigas. Konservatoriai dar prieš balsavimą pasisakė, jog šio kandidato nepalaiko, nes neturėjo galimybės su juo susipažinti. Pats išrinktas administracijos direktorius tikino: „Viskas yra išsprendžiama, tik nereikia patiems prisidaryti problemų“ ir nusiteikė rimtiems darbams.

Išrinkti ir pagrindiniai mero pagalbininkai

Pirmajame naujos valdžios posėdyje buvo išrinkti ir trys vicemerai. Meras Visvaldas Matijošaitis pasiūlė savo bendražygį Povilą Mačiulį. Už jį slaptame balsavime balsavo 32 tarybos nariai, 6 – prieš ir vienas balsas buvo sugadintas.

„Turiu patirties, dirbau vicemeru, tiesa, trumpai. Gilinausi į švietimo, kultūros, nevyriausybinių organizacijų reikalus. Mano asmeninės ambicijos – šį sričių spektrą praplėsti“, – atsakė P.Mačiulis.

Antruoju mero pavaduotoju tapo Liberalų sąjūdžio atstovas Simonas Kairys. Jis surinko 36 kolegų balsus.

„Visada klausiau argumentų, ieškodavau kompromisų, nepaisant to, kuri pusė – pozicija ar opozicija – teikdavo siūlymus“, – po balsavimo kalbėjo S. Kairys.

Trečiasis vicemeras – socialdemokratas Vasilijus Popovas. Jam tai nėra naujas postas, mat ir praėjusioje kadencijoje jis buvo mero dešinioji ranka. Už šį kandidatą pasisakė 33 tarybos nariai, 5 – prieš ir vienas balsas buvo sugadintas.

Kol kas dar nėra aišku, už ką bus atsakingi išrinkti vicemerai. Tai miesto valdžia spręs balandžio 28-ą dieną vyksiančio tarybos posėdžio metu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA