Naujasis Kauno meras ir jo komanda | Kas vyksta Kaune

Naujasis Kauno meras ir jo komanda

Kauno savivaldybės nuotr.

Šį ketvirtadienį Kauno miesto taryba patvirtino naująjį Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorių – juo tapo Gintaras Petrauskas. Posėdžio metu taip pat patvirtinti trys mero pavaduotojai: „Vieningo Kauno“ frakcijos narys Povilas Mačiulis, liberalas Simonas Kairys bei socialdemokratas Vasilijus Popovas.

„Siekiant įgyvendinti projektus būtinas bendradarbiavimas tarp savivaldybės administracijos skyrių bei specialistų. Ir bendradarbiavimas turi būti tinkamai koordinuotas. Visos problemos išsprendžiamos, esu statytojas – ne griovėjas. Manau visi dirbsime Kauno labui“, – nedaugžodžiavo naujasis administracijos vadovas G. Petrauskas.

Už jo paskyrimą eiti administracijos direktoriaus pareigas balsavo 27 tarybos nariai, 11 buvo prieš. Naujoji miesto taryba po slapto balsavimo procedūrų patvirtino ir naujuosius Kauno miesto mero pavaduotojus. Slaptu balsavimu už Povilo Mačiulio kandidatūrą balsavo 39 tarybos nariai – 32 buvo už, 6 – prieš, o vienas rinkimų biuletenis buvo sugadintas. Kauno vicemero pareigas P. Mačiulis ėjo 2011 metais.

„Esu dirbęs vicemeru, tad eiti šioms pareigoms patirties tikrai turiu ir esu pasiruošęs dirbti Kauno labui“, – sakė Kauno mero pavaduotoju išrinktas P. Mačiulis.

Antruoju Kauno vicemeru išrinktas liberalų frakcijai priklausantis Simona Kairys. Už jo kandidatūrą balsavo 36 tarybos nariai, 3 buvo prieš.

„Ačiū už tokį pasitikėjimą. Esu pasiruošęs dirbti tam, jog jauni, kūrybingi žmonės liktų Kaune, čia dirbtų, o miestas judėtų į priekį“, – teigė naujasis Kauno vicemeras S. Kairys.

Trečiuoju Kauno vicemeru slaptu balsavimu išrinktas ir praėjusioje kadencijoje analogiškas pareigas ėjęs Vasilijus Popovas. Jo kandidatūrą palaikė 33 tarybos nariai, 5 balsavo prieš, vienas biuletenis buvo sugadintas.

„Simboliška, jog prieš 20 metų pirmą kartą tapau Kauno miesto tarybos nariu. Per šiuos metus buvo nuveikta daug darbų, priimta begalė sprendimų. Patirties turiu įvairiose srityse ir su visais dirbsiu bendrai“, – už išreikštą pasitikėjimą dėkojo V. Popovas.

Vienbalsiai balsavę tarybos nariai nuo balandžio 16 d. atleido buvusį savivaldybės administracijos direktorių Dainių Ratkelį bei jo pavaduotojus Joną Jučą, Steponą Vaičikauską ir Remigijų Skilandį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA