Meras kartu su nauja taryba prisiekė ištikimai tarnauti | Kas vyksta Kaune

Meras kartu su nauja taryba prisiekė ištikimai tarnauti

Kas vyksta Kaune nuotr.

Tiesiogiai miestiečių išrinktas meras Visvaldas Matijošaitis prisiekė ištikimai tarnauti miesto labui. Ranką ant Konstitucijos uždėjo ir naujai išrinkta miesto taryba, kas byloja, jog oficialiai prasideda naujos kadencijos darbas.

Naujai išrinkti tarybos nariai buvo kviečiami pagal pavardes ir prisiekė, jog gins gyventojų interesus, sakydami tokią priesaiką: „Prisiekiu gerbti ir vykdyti LR Konstituciją ir įstatymus. Sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. Te padeda man Dievas“. Visas priesaikas palydėjo kolegų plojimai.

Po visų tarybos narių priesaikų, ranką ant pagrindinio šalies įstatymo uždėjo ir naujasis meras. „Vieningo Kauno“ lyderis Visvaldas Matijošaitis atsisakė iškilmingų inauguracijų Kauno rotušėje, tad regalijos uždėtos Kauno savivaldybės didžiojoje salėje. Pats naujasis miesto vadovas gavo dovanų LR Konstituciją, kad nepamirštų, dėl ko prisiekė.

Tradiciškai naujai išrinktas meras miestui dovanojo midaus stiklainėlį ir pinigėlį. V. Matijošaitis doavanojo 50 eurų auksinę monetą, kuri atguls į Kauno muziejų. Kadenciją baigęs A. Kupčinskas pradėdamas darbus dovanojo 10 eurų auksinę monetą. Ankstesni merai – po simbolinę litų monetą.

„Mieli kauniečiai, nemėgstu sakyti ilgų kalbų. Šį kartą man tenka pirmą kartą kalbėti, kaip nepriklausomai išrinktam merui. Pirmiausia, dėkoju kauniečiams už išreikštą pasitikėjimą. Būti Kauno meru, tai būti atsakingu už 300 tūkst. gyventojų. Tikrai jaučiu atsakomybę, kaip gyvens Kauno gyventojai. Antra, esu linkęs eiti į ateitį, o nesigręžioti atgal. Čia turi norėti gyventi ir mūsų vaikai, ir anūkai. Planuoju visus miestiečius įtraukti į miesto valdymą. Tikiu, kad su šia valdžia įrodysime, kad ji gali dirbti kauniečiams. Nuo šiol bus mūsų tikslas, jog būtų geresnis kauniečių gyvenimas, o ne savivaldybės narių“- inauguracijos kalboje sakė V. Matijošaitis.

Meras įvardino, jog pagrindiniai jo tikslai yra plėtoti akademinį miestą, skatinti jaunimo idėjas ir užtikrinti, kad jie liktų Kaune. Taip pat V. Matijošaitis tikino, jog stengsis sumažinti energijos kainas bei garantuoti, jog sveikatos apsauga nebus tik pavadinimas, o realūs darbai, užtikrinantys kauniečių sveikatą. Toks tikslas apima ne tik projektus, skatinančius miestiečius sportuoti, bet ir gydymo įstaigų pertvarkas.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog vakar buvo suformuota naujosios valdžios koalicija. Tarybos daugumoje vieningai dirbs kauniečių daugumą laimėjusi visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“. Prie jų prisijungė socialdemokratai ir liberalai. Opozicijoje liko Tėvynės Sąjunga – Lietuvos Krikščionys demokratai bei Kęstučio Pūko judėjimas „Kitokia Lietuva“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA