Pasirašyta: Kauną valdys „Vieningas Kaunas”, socdemai ir „Liberalų sąjūdis” | Kas vyksta Kaune

Pasirašyta: Kauną valdys „Vieningas Kaunas”, socdemai ir „Liberalų sąjūdis”

R. Tenio nuotr.

Kauniečių tiesiogiai išrinktas Kauno meras Visvaldas Matijošaitis šį trečiadienį kartu su naujojoje miesto taryboje dirbsiančių dviejų frakcijų atstovais pasirašė bendradarbiavimo susitarimą. Šis dokumentas taps jį pasirašiusių miesto tarybos frakcijų bendradarbiavimo pagrindu.

Savo parašais šį susitarimą patvirtino rinkimus Kaune laimėjusios visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ lyderis, naujasis miesto meras V. Matijošaitis, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio (LRLS) Kauno skyriaus vadovas Rimantas Mikaitis ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Kauno skyriaus pirmininkė Orinta Leiputė.

„Matydami dabartinę miesto situaciją ir jausdami didžiulius kauniečių lūkesčius, esame pasirengę sunkiai dirbti, kad Kaunas pagaliau taptų modernus, europietiškas miestas, kuriame verta dirbti, prasminga mokytis ir gera gyventi“, – po bendradarbiavimo susitarimo pasirašymo teigė naujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.
Trijų frakcijų pasirašytame susitarime įvardinti 6 Kauno miesto tarybos 2015-2019 metų veiklos prioritetai.

Pirmasis prioritetas apima sisteminę miesto valdymo pertvarą, savivaldybės veiklos efektyvumo didinimą, skaidrumą ir atskaitomumą miestiečiams. Bendradarbiavimo susitarime taip pat numatyta skaidriai ir efektyviai įgyvendinti strateginius Kauno projektus.

Trečiuoju prioritetu įvardintas palankių sąlygų investicijoms ir verslo vystymuisi užtikrinimas. Naujojoje miesto taryboje kartu dirbsiančios frakcijos taip pat įsipareigojo efektyviai valdyti miesto ūkį, gerinti gyvenamosios aplinkos kokybę ir viešąjį saugumą.

„Didinsime kultūros, švietimo ir socialinių paslaugų kokybę, prieinamumą ir plėtosime infrastruktūrą. Taip pat vystysime visiems prieinamą sporto ir turizmo infrastruktūrą, užtikrinsime miestiečių užimtumo, aktyvaus poilsio ir miesto patrauklumą“, – taip frakcijų atstovų pasirašytame dokumente įvardijami paskutiniai du veiklos prioritetai.

Naujoji Kauno miesto taryba į pirmąjį posėdį rinksis šį ketvirtadienį, balandžio 16 dieną. Primename, kad pirmą kartą šalyje surengus tiesioginius mero rinkimus, Kaune juos triuškinama persvara laimėjo V. Matijošaitis.

Naujojoje Kauno miesto taryboje dirbs 17 visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ narių ir po 4 LRLS bei 4 LSDP atstovus. Į miesto tarybą taip pat išrinkti rinkiminio komiteto „Kaunas – kitokia Lietuva“ ir TS-LKD atstovai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA