Perspėjimų nepaisantys asmenys ir toliau leidžiasi apgaudinėjami sukčių | Kas vyksta Kaune

Perspėjimų nepaisantys asmenys ir toliau leidžiasi apgaudinėjami sukčių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Balandžio 2 d. gautas 1928 m. gimusios moters pareiškimas, kad tą pačią dieną apie 14.00 val. Kaune, D. Poškos g., jai į namų telefoną paskambino nepažįstamas vyras, kuris prisistatęs policijos pareigūnu, paprašė pagalbos. Vyras informavo, kad tiria finansinius nusikaltimus ir, siekiant išaiškinti tuos nusikaltimus, policijai reikia pagalbos.

Taigi vyras paprašė senolės į dvi skirtingas sąskaitas pervesti po 5 000 eurų ir dar 10 000 eurų išgryninti bei perduoti Karaliaus Mindaugo pr., prie prekybos centro ateisiančiam vyrui. Taip jie galės sužymėti pinigus ir išaiškinti nusikaltimą.

Šia istorija patikėjusi, moteris iš savo sąskaitos į dvi, nepažįstamo vyro nurodytas, sąskaitas pervedė po 5 000 eurų ir išsigrynino 10 000 eurų, kuriuos rankinėje laikė atskirose vietose po 5 000 eurų. Apie 16.30 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo pr., ties prekybos centru, prie moters priėjo apie 20 m. amžiaus, liekno kūno sudėjimo, vyras, kuris nieko neklausęs iš moters rankinės ištraukė 5 000 eurų ir pabėgo. Padaryta 15 000 eurų žala.

Balandžio 6 d. gautas 1935 m. gimusios moters pareiškimas, kad tą pačią dieną apie 12.00 val. Kaune, Šv. Gertrūdos g., jai į namų telefoną paskambinęs nepažįstamas vyras, prisistatęs policijos pareigūnu, paprašė pagalbos dėl neva nesąžiningų banko darbuotojų. Vyras informavo, kad nesąžiningos banko darbuotojos iš klientų savinasi pinigus, todėl reikia, kad piliečiai išsigrynintų pinigų ir juos pateiktų sužymėti.

Moteris, su tais pačiais metais gimusiu sutuoktiniu, nuėjo į banką ir išsigrynino po 10 000 eurų, tuomet išėjo ir laukė skambučio su tolimesniais nurodymais. Paskambinęs nepažįstamas vyras sutuoktiniui nurodė stebėti banko darbuotojas, o moteriai su pinigais eiti į Gedimino g., Kaune. Piliečiai taip ir padarė. Moteriai, beeinant Gedimino g., prie jos priėjo apie 50 m. amžiaus nepažįstamas vyras, kuris prisistatė policijos pareigūnu ir paėmęs iš moters pinigus pasišalino. Padaryta 20 000 eurų žala.

Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. tyrimus organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Dar kartą perspėjame gyventojus būti apdairiais ir sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, niekada neprašo perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų.

Sukčiai įvairiais būdais stengiasi iš gyventojų išvilioti informaciją, susijusią su konfidencialiais asmens, elektroninės bankininkystės ir kt. duomenimis. Vadinamieji telefoniniai sukčiai prisistato anūkais, teisėsaugos pareigūnais, banko darbuotojais ar kt. Žmonės įtikinami, kad tikrai kalbasi būtent su tuo asmeniu, su tam tikros įstaigos darbuotoju.

Neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, neatiduokite jiems savo santaupų. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA