Kaune pasiektas dar neregėtas rekordas su ugnimi | Kas vyksta Kaune

Kaune pasiektas dar neregėtas rekordas su ugnimi

R.Tenio nuotr.

KTU studentai pasiekė dar Lietuvoje nematytą rekordą. Išsirikiavę į vieną eilę, studentai iš rankų į rankas perdavinėjo ugnies liepsną.

Pirmą kartą šalyje siekiamas „Ilgiausio rankose perduodamo liepsnos konvejerio“ rekordas. KTU „Chemikų dienų“ proga 20 studentų stengėsi perduoti liepsnojančias putas. Buvo pasirinktas toks skaičius, nes tai jubiliejinės 20-osios chemikų dienos. Visgi, ugnis nenukeliavo per visas rankas. Rekordas užfiksuotas su dvylika dalyvių.

„Nežinau, tiesiog greičiausiai nepavyko, nes buvo per maža ugnis“, – sakė Rita, ties kuria nutrūko ugnies grandinė.

Organizatoriai pasakoja, jog tokį eksperimentą jie yra darę su keturiais žmonėmis, tad šiandien buvo iššūkis ugnį perduoti tiek daug žmonių. Tam, kad dalyviai nesusižeistų, jie prieš rekordą turėjo vandeniu susišlapinti rankas. Vėliau į delnus paėmė skysto muilo putų, pripildytų butano dujomis. Uždegus tokias putas, studentai liepsną perdavė kitiems. Svarbu tiksliai perduoti ugnį, kad ji pakeliui neišsisklaidytų.

Ugnies perdavimo rekordas pasiektas „Chemikų dienų“ atidarymo proga. Studentai taip pat galėjo pasigrožėti pagal muziką šokančiomis liepsnomis iš Rubenso vamzdžio.

Šiemet KTU „Chemikų dienos“ pažymės 20 metų gimtadienį. Savaitę vyksiančių jubiliejinio festivalio renginių metu bus siekiama įrodyti, kad įmanoma puikiai suderinti žinias ir aktyvų laisvalaikį. KTU Cheminės technologijos ir kitų fakultetų studentai bei moksleiviai turės išskirtinę galimybę sudalyvauti renginiuose, kasmet sulaukiančiuose didelio susidomėjimo ir aktyvaus dalyvavimo.

Organizatoriai žada protmūšį, konkursus, interaktyvius seminarus ir paskaitas, teminį filmų vakarą, aklojo tinklinio turnyrą, humoro vakarą, orientacines varžybas ir baigiamąjį koncertą su Jurgiu Didžiuliu ir „Red Hot Chili Peppers Project“, kurio metu didžioji dalis surinktų lėšų bus skirta Lietuvos zoologijos sodui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA