Kaune pristatytas pirmasis lietuviškas išmanusis superherojaus kostiumas | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatytas pirmasis lietuviškas išmanusis superherojaus kostiumas

Organizatorių nuotr.

KTU studentus įkvėpė filmas „Geležinis žmogus“, tad jie sugalvojo padaryti lietuvišką išmanaus superherojaus kostiumo prototipą. Elektronikos ir informatikos entuziastai tris dienas kūrė kostiumą ir šiandien pristatė darbo rezultatus.

Šiemetinės KTU informatikų šventės organizatoriai KTU Elektronikos rūmuose susivienijo su Kauno elektronikos, robotikos ir programavimo entuziastais bei pristatė naujieną – visą savaitgalį vyksiantį „Hardware Jam“ renginį. Jo dalyviams buvo pasiūlyti „Oculus Rift“ virtualiosios realybės akiniai, „Sphero“ ir „WowWee Rovio“ robotai, „Parrot AR.Drone“ skraidyklė, 3D spausdintuvai, „Leap Motion“ sensoriai ar net keliolika pirmą kartą į Lietuvą tiesiai iš gamintojo atkeliaujančių „Razer Nabu“ išmaniųjų apyrankių.

Visus prietaisus informatikos ir elektronikos mėgėjai stengėsi panaudoti išmaniojo kostiumo kūrime. Visi dalyviai pasiskirstė darbais ir ištisą savaitgalį darbavosi.

„Yra keturios komandos, kurios kūrė skirtingas kostiumo dalis. Vėliau bendrai apsitardavo, kas bus daroma toliau ir vėl kibdavo į darbus. Čia buvo padaryta erdvė ir poilsiui, bet bent keli žmonės prie projekto darbuodavosi pastoviai, tad vyko nenutrūkstamas darbas“, – komentavo organizatorius Ignas Prakapas.

Šalmą kūrusi komanda sugalvojo, jog reikia įtaisyti vaizdo kameras tiek priekyje, tiek gale tam, kad būtų matomas visapusis vaizdas. Krūtinę gaminę studentai tikino, jog daugiausiai laiko užtruko padaryti patį rėmą. Jie viduryje įtaisė šviesų prietaisą, kuris primena filmo „Geležinis žmogus“ kostiumo pagrindinį reaktorių. Dar kitos komandos konstravo elektrošoko pirštines.

Dalyviai tikina, jog „Geležinis žmogus“ buvo tik kelrodis, tačiau norėjosi sukurti kažką savo. Išlaikyta tik originali filmo superherojaus kostiumo spalvos – auksinė ir raudona. Tai pirmas toks kostiumas Lietuvoje, tad organizatoriai viliasi, jog kostiumas bus labiau ištobulintas ir vėliau leis apjungti dar daugiau specialistų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA