Sporto renginiai vienija įmonių darbuotojus ir bendraminčius | Kas vyksta Kaune

Sporto renginiai vienija įmonių darbuotojus ir bendraminčius

Organizatorių nuotr.

„Lietuvoje plinta nauja mada – įmonėms savo vardą ginti ne tik rinkos konkurencinėje kovoje, bet ir sporto renginiuose“, – teigia birželio 14 dieną Kaune vyksiančio „Miesto maratono“ organizatorius Algirdas Pukis. Renginyje dalyvausiančių įstaigų atstovai tikina, kad tokie renginiai yra puiki proga suburti bendraminčius ir sustiprinti komandos ryšius.

[galerija kiek=””]

Konkuruoja ir bėgimo trasose

„Miesto maratone“ dalyvauti pasiryžo jau apie 40 informacinių technologijų įmonės „Baltic Amadeus“ darbuotojų. Įstaigos marketingo vadovas Darius Dužinskas pasakojo, kad darbuotojų aktyvumas sporto renginiuose atneša naudą įmonei ir tokias iniciatyvas reikia skatinti.

„Darbuotojų dalyvavimo sporto varžybose nauda akivaizdi: gerėja darbuotojų sveikata, didėja įsitraukimas ir lojalumas, atsiranda sveika konkurencija bei azartas, stiprėja komandos, atsakomybės jausmas, formuojama ambicingų tikslų išsikėlimo ir siekimo svarba. Visos šios ugdomos savybės neatsiejamos nuo kasdieninės veiklos, o indėlis į jas atsispindi ne tik darbuotojų veiduose, bet ir įmonės veiklos rezultatuose“, – patirtimi dalijosi D. Dužinskas.

Įmonė darbuotojams kiekvienais metais iškelia iššūkį sudalyvauti penkiolikoje įvairaus sporto komandinių turnyrų. Iššūkį priėmę darbuotojai yra ne tik skatinami įvairiomis dovanomis, bet ir gali pajusti malonumą su konkurentais pasivaržyti netradicinėje aplinkoje.

„Pernai sudalyvavę bene visuose didžiausiuose viešuose sportiniuose renginiuose, pastebėjome nemažą informacinių technologijų įmonių aktyvumą. Mūsų darbuotojams yra smagu, kai konkurentus sutinki ir gali juos aplenkti bėgimo trasoje“, – su šypsena prisiminė D. Dužinskas.

Mokyklose susiburia bendraminčiai

Į vieningas komandas, besiruošiančias dalyvauti „Miesto maratone“ susiburia ir iki tol mažai vieni kitų nepažinoję bendraminčiai. Kauno rajone esančios Ugnės Karvelis gimnazijos anglų ir rusų kalbų mokytojai pavyko suburti 60 žmonių komandą, kuri ne tik susirado rėmėjų, bet ir pradėjo organizuoti viešas treniruotes Kauno rajone.

„Šiandien mūsų komandą sudaro mokytojai, mokiniai, jų tėvai ir mus remiančių įmonių darbuotojai. Mintis susiburti į vieną komandą kilo netikėtai, besikalbant su moksleiviais, kurie kartu su tėvais planuoja dalyvauti „Miesto maratone“. Nusprendėme, kad kartu ruoštis šiam renginiui bus linksmiau ir naudingiau“, – pasakojo iniciatyvos autorė, rusų ir anglų kalbų mokytoja Alina Akopian.

„Ugnės Karvelis gimnazija – Danplastas“ vardu pasivadinusi bendraminčių komanda ne tik kartu ruošiasi „Miesto maratonui“, bet ir buvo pasikvietusi Lietuvos sporto universiteto dėstytoją, kad supažindintų su sporto ir bėgimo subtilybėmis, sveikos mitybos ir gyvensenos pagrindais. O nuo balandžio 7 dienos pradėjo rengti viešas treniruotes mokyklos stadione ir stengiasi aktyvaus laisvalaikio ir bėgimo virusu užkrėsti kuo daugiau žmonių.

Komandos kovos dėl garbingo prizo

Įvairių įstaigų darbuotojai, bendraminčiai yra kviečiami burtis į komandas ir varžytis dėl garbingo prizo – Mero taurės. Ji atiteks skaitlingiausiai komandai, bendrai nubėgusiai daugiausiai kilometrų.

„Kiekvienas komandos narys galės bėgti tą distanciją, kurią yra pajėgus įveikti. Visų komandos narių nubėgtas kilometrų skaičius sumuosis ir ilgiausią trasą įveikusi komanda bus skelbiama nugalėtoja. Todėl svarbiausia šioje rungtyje – komandos narių skaičius ir aišku, jų bendrai įveikti kilometrai“, – sakė A. Pukis, primindamas, kad 10 ir daugiau žmonių kolektyvai, gali gauti 20% nuolaidą registracijos mokesčiui.

Likus kiek daugiau nei dviem mėnesiams iki „Miesto maratono“ savo komandas užsiregistravo jau dvi dešimtys Lietuvos įmonių, kovosiančių dėl šio prizo. Du metus iš eilės Mero taurė atiteko UAB „SDG“ įmonei, po kurios vėliava 2013 metais bėgo apie 100 sportininkų, o 2014 metais jau apie 200. Šiemet įmonė savo darbuotojams rezervavo daugiau kaip 160 vietų.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Miesto maratonas“ (dar žinomas kaip „Kauno maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA