Geros nuotaikos užtaisas: surengtas pirmasis pagalvių mūšis | Kas vyksta Kaune

Geros nuotaikos užtaisas: surengtas pirmasis pagalvių mūšis

R. Tenio nuotr.

Pirmą Kartą laikinojoje sostinėje buvo organizuojamas pagalvių mūšis. Apie šimtas kauniečių išsitraukė pagalves ir paskandino miestą pūkuose ir gerų emocijų jūroje.

Tarptautinė pagalvių mūšio diena pasaulyje minima balandžio 4-ąją, tačiau kauniečiai ją pažymėjo šiandien. Kas iš namų atsinešė jau nebenaudojamas pagalves, kas specialiai pagalvių mūšiui pirko minkštą pūkų maišą. Tačiau visi dalyviai tikina, jog vertėjo atvykti į Vienybės aikštę ir išsimaudyti plunksnose bei pūkuose, nes tai nuteikė pozityviai visam savaitgaliui.

[susije_video kurie=””]

„Tai labai puiku. Tikėjomės kiek didesnio žmonių antplūdžio, tačiau vis tiek viskas labai gerai pavyko, nes visi pasilinksmino. Emocija – tai, kažkas nerealaus, kai susutinka didelis žmonių būrys, kurių nepažįsti ir visi draugiškai pradeda muštis pagalvėmis, o ne kumščiais, tau būna labai puiku“, – emocijų neslėpė organizatorė Indrė.

Atsirado ir tokių, kurie į renginį atėjo be pagalvės, tačiau taip pat sugebėjo pasisemti didelį gerų emocijų kraitį. Ne tik žiūrovams buvo smalsu žiūrėti į besimušančių pagalvėmis žmonių minią, bet taip pat ir į vėjo blaškomus pūkus.

„Na pūkuose, ant asfalto, aikštėje yra iš vis fantastiška. Tiesiog įšokau į minią, gavau pagalvę, po to kažkam atidaviau, tada šiaip mėčiau pūkus. Tik tokiam projekte turėtų dalyvauti dar bent šimtas žmonių, kad būtų didesnis efektas, taip pat aikštėje turėtų būti dalinamos pagalvės. Labai džiaugiuosi tokia iniciatyva, nes niekur kitur, o tik Kaune tai vyksta“, – visas plunksnomis aplipęs kalbėjo Mindaugas.

Išplyšusios pagalvės, pilna aikštė plunksnų ir pūkų ir daug daug gerų emocijų – štai kas liko Vienybės aikštėje. Organizatoriai prieš renginį prašė, jog žmonės atsineštų ne pūkines pagalves, tačiau vėliau šis prašymas panaikintas. Studentai tikina, jog svarbu geras efektas, o pabirusį pagalvės turinį visi draugiškai surinks.

Pagalvių mūšis Kaune organizuojamas pirmą kartą. ESN VMU (Erasmus studentų tinklas Vytauto Didžioje universitete) sukvietė miestiečius į vienintelį tokį renginį Baltijos šalyse. Tokiu renginiu norima parodyti, kad bet koks dovanojamas renginys yra itin gera pozityvumo dozė žmonėms, tad tikimasi pagalvių mūšį pakartoti ir kitąmet.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA