„Taikos dragai“ antrą kartą sulaukė policijos dėmesio | Kas vyksta Kaune

„Taikos dragai“ antrą kartą sulaukė policijos dėmesio

R.Tenio nuotr.

Vos prieš kelis metus kauniečiai šiltus ketvirtadienio vakarus leisdavo Karaliaus Mindaugo prospekte, kol susibūrimų neišbaidė naujai įrengti ženklai ir Lietuvos kelių valdybos pareigūnai. Nuo praėjusių metų jaunuolių grupelės su automobiliais pradėjo rinktis nuošalioje Taikos prospekto aikštelėje. Tačiau į šią kauniečių „iniciatyvą“ dėmesį atkreipė ir Kauno kelių policijos pareigūnai, prieš kelias savaites pradėję rengti reguliarius patikrinimus šioje susibūrimo vietoje, kurie kaip mat išvaiko susibūrimams prijaučiančius.

Kaip skelbia Facebook puslapis „Taikos dragai“, aikštelėje veiksmas ketvirtadieniais prasideda 21 valandą. Policijos pareigūnai, perskaitę šią informaciją, antrą ketvirtadienį išsirengė į reidą Taikos prospekte, kur buvo tikrinami iš aikštelės išvažiuojantys automobiliai, jų vairuotojai ir keleiviai.

Policijos pareigūnams pradėjus dirbti Taikos prospekte, dalis vairuotojų išskubėjo į Marvelės gatvę. Apie šią vietą kauniečiai sužinojo iš kalbų aikštelėje ir socialiniame tinkle Facebook.

Susibūrimų dalyviai pasakojo, kad kol į ketvirtadienio vakaro susibūrimus nebuvo atkreiptas policijos dėmesys, jaunuoliai lygioje Taikos prospekto atkarpoje išbandydavo automobilių greitį, o aikštelėje susirinkę stebėdavo, kaip jiems sekasi. Dalyviai teigia, kad nors ir žino, kad atvažiuos policija, jie vis tiek važiuoja ir dalyvauja.

Apibendrinant reido rezultatus, buvo nustatyta 11 KET pažeidimų Taikos prospekte ir Užnemunės gatvėje.

[susije_video kurie=”1″]

4 vairuotojai nubausti, kad pasistatė automobilius ženklo „Stovėti draudžiama“ zonoje, 3 – kad pasistatė automobilius ant šaligatvio, po vieną vairuotoją važiavo be saugos diržo, neprisilipdę „klevo lapo“ ir kertant ištisinę liniją.

Bene labiausiai nepasisekė nepatyrusiam vairuotojui, kuriam dėl menkos patirties vairuojant gresia vairuotojo pažymėjimo netekimas. Jis Marvelės plentu skriejo 114 km/h greičiu, nors leistinas greitis – 70 km/h.

[susije_video kurie=”2″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA