Panemunės tilto statytojai: mūsų garbės reikalas padaryti šį tiltą | Kas vyksta Kaune

Panemunės tilto statytojai: mūsų garbės reikalas padaryti šį tiltą

R.Tenio nuotr.

Dažnam kauniečiui vis dar pikta, jog norint patekti iš Panemunės į Šančius reikia užtrukti važiuojant aplink, nes tilto, kertančio Nemuną, dar nėra. Visgi, valdininkai džiūgauja, jog viskas eina pagal planą ir jau atlikta beveik 80 proc. visų darbų.

Šiuo metu Panemunės tiltu iš Šančių būtų galima nueiti iki pusės. Kitoje tilto pusėje dar atsivėrusios skylės, kurias po truputį kamšo darbininkai. Nors atrodo, jog darbų dar labai daug likę, vadovai ramina, mat viskas eina pagal grafiką.

„Noriu pasidžiaugti, jog beveik 80 proc. darbų jau yra atlikta ir tie darbai nevėluoja bei spalio mėnesį viskas bus atlikta. Darbų yra padaryta virš 23 mln. eurų, šiais metais savivaldybė jau pervedė 2,6 mln. eurų. Tikimės, kad Susisiekimo ministerijos ir Kelių priežiūros direkcijos lėšos ateis, nes buvo sutarta, jog tvirtinant šių metų valstybės biudžetą, bus skirta virš 7 mln. eurų, tad tikrai miestiečiai prieš Vėlines jau galės tiltu keliauti“, – aiškino kadenciją baiginėjantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Visgi, nors tiltą planuojama atidaryti šiais metais, miestas dar ir kitais metais mokės rangovams už atliktus darbus. Patys tilto statytojai tikina, jog tai yra jų garbės reikalas užbaigti Panemunės tilto projektą.

„Šiuo metu yra uždėta perdanga, bus betonuojamas viršus, dedami šaligatviai bei klojamas asfaltas ir kiti baigiamieji darbai. Tada beliks tik paleisti eismą. Viso projekto metu darbavosi iki 100 darbuotojų. Ne kartą esu minėjęs, kad tai mūsų garbės reikalas padaryti šį tiltą. Galima pavadinti šį projektą vienu rimčiausių, kokį esame darę“, – kalbėjo „Kauno tiltų“ direktorius Giedrius Cvilikas.

Dėl tilto bus rekonstruojamos kelios sankryžos

Naujasis Panemunės tiltas bus dviem juostomis platesnis, nei kad buvo seniau. Dėl didesnio automobilių eismo srauto numatomos pertvarkos keliose gretimose gatvėse. Čia bus įrengti nauji šviesoforai, kurie leis paskirstyti srautus ir nesudaryti kamščių ant tilto.

„Atkarpa nuo A. Smetonos alėjos iki Vaidoto gatvės bus įrengta per kitus metus, nestabdant eismo. Taip pat tik už Panemunės tilto atsiras gerai reguliuojama sankryža“, – komentavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Valdininkai tikina, jog dėl Panemunės tilto atidarymo, reikės sutvarkyti ir M.K. Čiurlionio ir Kaunakiemio gatvių sankryžą. Čia neveikia šviesoforas, todėl susidaro automobilių kamščiai, o atidarius tiltą, srautai dar padidės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA