Santakos parke – naujas ekstremalaus sporto parkas | Kas vyksta Kaune

Santakos parke – naujas ekstremalaus sporto parkas

R.Tenio nuotr.

Iki vasaros pabaigos Kauno Santakos parke bus įrengtas naujas riedučių, riedlenčių ir BMX dviračių parkas. Projekto įgyvendinimui Kauno miesto tarybos sprendimu skirta 55 tūkst. eurų.

Šiuo metu 35 m ilgio ir 25 m pločio riedučių parko teritorijoje esančių pasenusių rampų ir kitų sporto įrenginių neliks – juos pakeis nauja ir moderni infrastruktūra.

„Senieji įrenginiai išties susidėvėję, neestetiški ir netgi nesaugūs, todėl atnaujinus šį parką pagražės ne tik pati Senamiesčio erdvė, bet dar labiau paskatinsime jaunimo užimtumą, bus sudarytos visos sąlygos sportuoti saugiai“, – sakė miesto tarybos narė Gintarė Skaistė.

„Jau praėjusiais metais teko daug bendrauti su BMX dviračių bendruomene. Džiaugiuosi, kad miesto taryba atkreipė dėmesį ir iš Sveikatos rėmimo programos lėšų pinigai yra skiriami ne tik lauko treniruoklių priežiūrai, bet ir šiai aikštelei atnaujinti“,- sakė kadenciją baigiantis Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus atstovų, prieš maždaug 10 metų vienos telekomunikacijų bendrovės lėšomis įrengtas BMX dviračių parkas šiuo metu gerokai nusidėvėjęs. Juo naudotis tampa pavojinga, o pasenę įrenginiai kelia grėsmę.

„Jau turime preliminarų naujojo parko vaizdą. Miesto taryba patvirtino Sveikatos rėmimo programą, iš kurios 55 tūkst. eurų atiteks naujojo parko įrengimui. Dabar vyksta pokalbiai su riedučių, BMX dviračių, riedlentininkų sporto šakų atstovais, deriname bendrą planą, kalbamės, kokių įrenginių reikėtų. Viešųjų pirkimų konkurso procedūras stengsimės paleisti kaip įmanoma greičiau. Tikimės, jog iki vasaros pabaigos jaunimas jau galės sportuoti atnaujintame parke“, – sakė Kūno kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas Mindaugas Radzevičius.

„Šiuo metu BMX dviračių bendruomenę Kaune vienija keli šimtai narių. Įrengus naująjį parką šis skaičius galėtų padvigubėti. Pavyzdžiui, Elektrėnuose buvo vos keli šios sporto šakos entuziastai, bet atsidarius naujam parkui, jų skaičius šovė į viršų. Be to, turint tokį parką galėtumėme rengti įvairias varžybas, organizuoti renginius“ , – sakė BMX dviračių bendruomenės atstovas Redas Pilsudskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA