Dalis Laisvės alėjos kauniečiams jau nepasiekiama | Kas vyksta Kaune

Dalis Laisvės alėjos kauniečiams jau nepasiekiama

Kas vyksta Kaune nuotr.

Trečiadienio rytą skelbėme, kad Laisvės alėjoje pradėti pasiruošimo rekonstrukcijai darbai. Šiandienos popietę pradėtos statyti ir statybininkų tvoros, kurios kauniečiams rekonstrukcijos metus neleis patekti į Laisvės alėjos dalį.

Numatyta pirmąjį Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapą pradėti balandžio mėnesį. Darbai prasidės nuo A. Mickevičiaus gatvės link soboro. Ši atkarpa bus sutvarkyta iki gruodžio mėnesio.

„Iš pradžių bus tvarkomas atkarpos vidurys. Čia bus keičiami požeminiai rezervuarai, elektros linijos bei lietvamzdžiai. Iki gruodžio mėnesio bus sutvarkyta atkarpa iki soboro, pati Nepriklausomybės aikštė bus tvarkoma kitais metais. Nereikėtų jaudintis, kad žmonės negalės patekti į parduotuves ar namus, mat iš pradžių bus tvarkomas vidurys, o kraštai iki grotelių bus tvarkomi po to šachmatų principu“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Rekonstrukcijos metu A. Mickevičiaus gatvė nebus uždaryta. Rangovai tikina, jog gatvę uždarys tik tuo atveju, jei nebus galima kitaip atvežti medžiagų į Laisvės alėją, tačiau jei ir uždarys, tai tikrai neilgam. O pėstiesiems kurį laiką teks pavaikščioti ne kietu grindiniu.

Pagal projektą numatyta, jog lyginiais numeriais pažymėtoje pusėje bus paliktas didesnis tarpas, mat čia lietaus surinkimo latakai yra toliau. Be to, šioje pusėje turėtų atsirasti bėgiai konkei. Kitoje pusėje kol kas bus paliekamas trijų metrų atstumas. Sutvarkius viduriniąją dalį, bus tvarkomos atkarpos iki pastatų.

Viduryje bus pakeistas ne tik grindinys, kuris bus specialiai pjaunamas gamyklose, bet taip pat ir apšvietimo stulpai. Rangovų teigimų, jie bus patraukti ir įsikomponuos tarp medžių. Pačių medžių rekonstrukcija nepalies. Visgi, aplink juos neliks aukštų bortelių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA