Sekmadienį „Žalgirio” arenoje – metus lauktas revanšas | Kas vyksta Kaune

Sekmadienį „Žalgirio” arenoje – metus lauktas revanšas

Organizatorių nuotr.

Sekmadienio vakaras Kaune – ypatingas. Po „Žalgirio“ arenos stogu į „Arena Motor Show“ susirinkti planuoja visas autosporto pasaulis: arenos koridorius okupuos Lietuvos auksarankių kūriniai, salės asfaltą kaitins Lietuvos drifto rinktinės kovos su užsienio svečiais, o į renginį grįžtantys gerai žinomi kitų autosporto šakų meistrai sieks revanšo.

[susije_video kurie=”1″]

Prieš metus laiko įvykusiame pirmąjame daugiakovės etape susirėmė visiškai skirtingų pasaulių atstovai. Drifterių padangų guma nusėtą trasą laiku įveikti pabandė keletas moto-akrobatų, trejetas ralio bolidų, sportinis kartingas, visiškai standartinis „Seat“ automobilis ir nuo varžybų besiilsintis vienas iš drifto gigintų – 700 arklio galių išvystantis drifto komandos „Mantinga“ monstras.

Visų jų šturvalus laikė šalies stipriausieji: kartingą pilotavo Ignas Gelžinis, šiuo metu besigalinėjantis Didžiosios Britanijos „Porsche CUP“ varžybose, standartinį „SEAT“ valdė Igno vyresnis brolis Jonas Gelžinis, motociklus į trasą išleido Šarūnas Kezys ir „RedBull“ atletas Arūnas Gibieža. Ralio šakos garbę ginti buvo paskirta dabartiniam šalies čempionui Ramūnui Čapkauskui, vienam iš lyderių – Vytautui Švedui, bei nepamirštamam Dovilui Čiutelei, o areną okupavusius drifto meistrus atstovavo Mantas Kulvinskas.

[susije_video kurie=”2″]

Šiemet – laikas revanšui. Tą kart pirmą vietą užėmęs Vytautas Švedas galėjo džiaugtis keturių varomų ratų privalumais, jam iš paskos sekęs Jonas Gelžinis – „Seat“ stabilumo ir stabdžių sistemos pagalba, o trečias likęs Dovilas – ilgamete kone visų sporto šakų patirtimi. Šiemet šie vyrai renkasi antram dubliui kiek atnaujinę ir techniką ir savo strategijas.

[susije_video kurie=”3″]

Maža staigmena, su kuria teks susikauti šių varžybų dalyviams – Ernestas Staponkus. FIA pasaulio ralio kroso čempionate startuoti planuojantis sportininkas neatsisakė galimybės sudalyvauti tokio tipo varžybose. Jo stiprybės – penktos kartos „VW Polo“, su kuriuo Ernestas žada varžytis tarp pasaulio stipriausiųjų. 4 varomais ratais bei 179 kilovatais galios ginkluotas kompaktiškas automobiliukas yra įpratęs slidinėti ir greitai įveikti posūkius, tad jau dabar Ernestą galima laikyti vienu iš favoritų, tačiau nei 2014-ųjų čempionas Vytautas Švedas, nei kiti šių varžybų dalyviai titulo lengvai atiduoti nežada.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA