Kauno gatvėse mažinamas greitis | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse mažinamas greitis

Kas vyksta Kaune nuotr.

Siekiant užtikrinti eismo saugumą Šiaurės prospekte, Neries krantinėje ir Panerių gatvėje leistinas greitis sumažintas iki 50 km/h. Tokiam Kauno kelių policijos valdybos siūlymui pritarė Kauno miesto savivaldybės Eismo saugumo komisija.

Statistikos duomenimis, net 70 proc. 2014 metais Kauno mieste sukeltų avarijų įvyko dėl leistino greičio viršijimo. Anot Kauno kelių policijos valdybos viršininko Dano Česnausko, viršytas greitis tampa pagrindine nelaimių priežastimi.

„Įrodyta, jog 50 km per valandą greičiu važiuojančiam automobiliui partrenkus pėstįjį, yra 30 proc. tikimybė, jog jis neišgyvens. Tuo tarpu 60 km per valandą greičiu skriejančiam automobiliui susidūrus su žmogumi, pastarojo šansai išgyventi labai menki, o mirtingumas siekia net 90 proc. priklausomai, kuria kūno vieta žmogus trenkiasi į transporto priemonę. Šiemet Šiaurės prospekte jau turime vieną žuvusį žmogų, ir dėl to kaltas viršytas greitis. Neries krantinėje taip pat įvyksta nemažai eismo įvykių, kurių metu sužalojami žmonės. Tikimės, jog vairuotojai bus supratingi ir nerizikuos savo bei kitų eismo dalyvių gyvybėmis“, – teigė D. Česnauskas.

Tose šalyse, kur avaringumas ženkliai mažesnis nei Lietuvoje, vairuotojai techninėmis priemonės yra priverčiami sumažinti greitį ties pėsčiųjų perėjomis įrengiant „kalniukus“, greičio matuoklius ir kitas priemones. Daugiau tokių priemonių artimiausiu metu ketinama įgyvendinti ir Kaune.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA