Skaitytoja: plinta naujas sukčiavimo būdas | Kas vyksta Kaune

Skaitytoja: plinta naujas sukčiavimo būdas

R. Tenio nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja perspėja, jog mieste plinta naujas sukčiavimo būdas. Šį kartą užsieniečiai siūlo padovanoti peilių rinkinį, tačiau pasilieka peilių dėžutę.

„Sukčiavimo schema: vyriškiai su ūsais, skrybėlėmis, plačiomis kelnėmis, prisistato esantys ispanai, vengrai ar kitų tautybių, kreipiasi į daugiausia pagyvenusio amžiaus žmones, kurie nesusigaudo situacijoje, yra patiklesni. Sukčiai išsiaiškina, kokiomis kalbomis žmogus kalba ir tada jau kalba visokių kalbų kratiniu, kad žmogus kuo mažiau suprastų.

Šie vyriškiai skundžiasi, kad turi peilių rinkinį ar kelis rinkinius ir su tais peiliais jų, vargšų neįleido į lėktuvą, skrendantį namo, todėl jie tuos peilius siūlo padovanoti sutiktajam. Jie padovanotų peilius tiesiog gatvėje, tačiau jiems reikalinga dėžutė, kurioje peiliai įpakuoti.

Tada jie pasisiūlo žmogų palydėti ar pavežti iki namų, kur galėtų iškrauti tuos peilius. Parėjus iki namų, jie paprašo pagal išgales sušelpti, bent kiek atsilyginti už dovaną.

Ant peilių dėžučių užklijuota kaina 200 eurų. O pagyvenę žmonės, pasirodo, pinigų turi, nepagaili ir 100 eurų nepažįstamajam. Kadangi veiksmas vyksta jau žmogaus namuose, tai galima ir daugiau niekšybių sugalvoti. Neturi namuose didelių sumų grynųjų? Nieko baisaus. Geradariai mielai pavežės ir iki bankomato, kur galėsi nuimti jiems reikalingą pinigų sumą.

Būkite atidūs ir neapsigaukite! Blaiviai vertinkite situaciją ir vos pajutę, kad kažkas ne taip, „geradarius“ ir „nelaimėlius“ siųskite kuo toliau (žmogus juk turi teisę persigalvoti!). Yra atitinkamos pagalbos tarnybos, kurios jais turi rūpintis. Apie įtartinus asmenis, jų buvimo vietą visada praneškite policijai“, – perspėja skaitytoja Jonė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA