Kyšininkavę policininkai gavo baudų | Kas vyksta Kaune

Kyšininkavę policininkai gavo baudų

R. Tenio nuotr.

Antradienį Kauno apygardos teisme buvo paskelbtas nuosprendis Kaišiadorių rajono policijos komisariato patruliams Ž. Zdanavičiūtei (30 m.) ir P. Daukantui (33 m.) už 600 Lt kyšio priėmimą.

Asmenys, vykdydami tarnybines pareigas, 2013 m. spalio mėn. Kaišiadorių rajone sustabdę automobilį, vairuotoją išsikvietė į tarnybinį automobilį, kuriame nurodė, kad šis pažeidė Kelių eismo taisykles – vairavo automobilį būdamas neblaivus, ir už tai jam gresia administracinė nuobauda. Patruliai už neteisėtą veikimą vykdant įgaliojimus – už tai, kad nebūtų tinkamai užfiksuotas šis vairuotojo padarytas pažeidimas, o administracinių teisės pažeidimų protokolas būtų surašytas dėl kito pažeidimo, iš pažeidėjo priėmė 600 Lt dydžio kyšį.

Kaltinamieji savo kaltės nepripažino, teigė, kad automobilį sustabdė pamatę, jog automobilis be techninės apžiūros, taip pat vairuotojas neturėjo galiojančio privalomojo automobilio civilinės atsakomybės draudimo, už ką ir buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas. Nors vairuotojas prisipažino iš vakaro vartojęs alkoholinių gėrimų, patruliai teigė, kad pažeidėjo kalba buvo rišli, alkoholio kvapas nesklido, judesiai koordinuoti, taigi dėl girtumo netikrino.

Asmenų kaltę įrodė vykdant policijos tarnybinio automobilio slaptą sekimą užfiksuotas patrulių su pažeidėju pokalbio garso įrašas, iš kurio galima spręsti, kad pareigūnai suprato, jog asmuo neblaivus, o pažeidėjas bandė tartis, kad gautų kuo mažesnę nuobaudą. Patrulis P. Daukantas pokalbio metu pažeidėjo vis paklausdavo „ar nepridarysi kalbų?“.

Atsižvelgęs į byloje esančius duomenis, teismas pripažino asmenis kaltais. Skirdamas bausmes teismas atsižvelgė į tai, kad pareigūnai anksčiau neteisti, neturintys nuobaudų, skatinti, tačiau nusikaltimą padarė veikdami bendrininkų grupėje. Teismas mano, kad esant nurodytoms aplinkybėms, laisvės atėmimo bausmės paskyrimas neatitiktų bausmės paskirties, todėl skyrė baudas – po 100 MGL, ir nusprendė konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gautą turtą – po 86,88 Eur. Taip pat atsižvelgęs į tai, kad kaltinamieji nusikalstamą veiką padarė atlikdami savo darbines funkcijas ir tokia jų veikla nesuderinama su pareigų ėjimu, nusprendė asmenims 2 metams atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA