Kauniečiai šventėms eurų negailėjo | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai šventėms eurų negailėjo

D.Petrausko nuotr.

Šių metų velykinė prekyba turguje parodė naują tendenciją – vis daugiau kauniečių ieško kokybiškų produktų ir už tai yra linkę mokėti daugiau.

Prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančiame Centriniame Kauno turguje dauguma prekybininkų prekiauja kokybiškais Lietuvos ūkininkų ir mažų bendrovių užaugintais ar pagamintais produktais. Jie patvirtino, kad šiemet sulaukė penktadaliu arba net trečdaliu daugiau nei pernai pirkėjų, kurie rinkosi brangesnius produktus būtent dėl jų kokybės.

Taip pat ženkliai padaugėjo išankstinių užsakymų – mėsos, paukštienos ir konditerijos gaminių, nes daugelis pirkėjų patyrė, kad geros prekės šventinės prekybos metu greitai išperkamos.

„Iki šiol galiojęs stereotipas, kad kauniečiai nevertina kokybiškų, o ypač ekologiškų produktų, jau paseno, – sako prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta. – Šių metų prekybos rezultatai akivaizdžiai parodė, kad Kauno pirkėjo įpročiai ima keistis. Nenuostabu, kad velykinė prekyba buvo pelningesnė tiems prekybininkams, kurie turi savo klientų pasitikėjimą, nes prekiauja kokybiškais, šviežiais produktais iš patikimų, nuolatinių tiekėjų – Lietuvos ūkininkų ar smulkiųjų gamintojų.“

Šią savaitę Centriniame Kauno turguje prekyba mėsa, kiaušiniais ir konditerijos gaminiais išaugo apie 35-40 proc., o prekyba brangesnėmis prekėmis vidutiniškai ūgtelėjo 20-25 proc. Populiariausia mėsa išliko kiauliena, antra pagal paklausą – vištiena. Lyginant su pernai, šiemet ženkliai padaugėjo pirkėjų, kurie šventiniam stalui ieškojo veršienos, avienos, triušienos ir Lietuvos ūkiuose užaugintų ančių. Taip pat padaugėjo pirkėjų, ieškančių kokybiškos kiaulienos, iš kurios gamino tradicinį velykinį patiekalą – netikrą zuikį bei šaltieną.

Lietuvos ūkiuose užaugintos kiaulienos kumpio kilogramas Centriniame Kauno turguje buvo parduodamas už 3,20 Eur, kilogramas kiaulienos sprandinės – 4,50 Eur, veršienos kumpio kilogramas – 9 Eur. Iš anksto šaltienai kiaulieną pirkusios šeimininkės rinkosi kiaulienos pusgalvius, ausytes, karkutes ir kojas. Vidutiniškai toks apie 3 kg sveriantis rinkinys šaltienai kainavo iki 5 Eur. Šaltienai gaminti pirkėjai dažnai rinkosi derinius su jautiena arba paukštiena.

Pasak vištų augintojų, prekyba vištų kiaušiniais prieš Velykas visoje Lietuvoje išauga apie 40 proc., tačiau didelė pasiūla kainoms turi mažai įtakos. Centriniame Kauno turguje dešimt vidutinių kiaušinių kainavo 0,93 Eur, didelių – 1,04 Eur, o labai didelių – 1,07 Eur. Dažniausiai lankytojai pirko po dvidešimt didelių kiaušinių rudu lukštu.

Prekybos miestelyje „Urmas“ veikiančiame Centriniame Kauno turguje prekyba šeštadienį vyks iki 17 val., o balandžio 5-6 dienomis „Urmas“ nedirbs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA