Po šviesoforo rekonstrukcijos ir pakeistos eismo tvarkos, vairuotojai tampa pažeidėjais | Kas vyksta Kaune

Po šviesoforo rekonstrukcijos ir pakeistos eismo tvarkos, vairuotojai tampa pažeidėjais

Kas vyksta Kaune nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ jau rašė, kad Savanorių prospekto ir Birželio 23-osios gatvėje senieji šviesoforai pakeisti naujais, tačiau bent jau kol kas šioje itin judrioje sankryžoje netrūksta išsiblaškiusių vairuotojų, kurie neatkreipia dėmesio, kad pasikeitė ir eismo tvarka. Šie eismo dalyviai, nematantys pakeistų kelių ženklų, tampa pažeidėjais ir gali sukelti eismo įvykį.

Pakeitus šviesoforus, šiek tiek pagerėjo eismo situacija važiuojant Birželio 23-osios gatve link Žukausko gatvės ir sukant į Savanorių prospektą, nes degant žaliam šviesoforo signalui, nereikia praleidinėti priešpriešais iš Žukausko gatvės važiuojančių automobilių.

[susije_video kurie=”1″]

Tuo tarpu važiuojant Savanorių prospektu, šiek tiek sumažėjo eismo pralaidumas, nes panaikintos šoninės žaliosios rodyklės.

Pagrindinis kelių eismo taisyklių pažeidimas – kai vairuotojai, važiuojantys Žukausko gatve, kerta Savanorių prospektą ir važiuoja į Birželio 23-osios gatvę iš pirmosios eismo juostos. Kol veikė senieji šviesoforai, toks maneveras buvo leidžiamas, tačiau pakeitus šviesoforus, tiesiai per sankryžą dabar galima važiuoti tik iš antros ir trečios juostos. Pirmoji eismo juosta skirta tiems, kurie atlieka posūkį į dešinę ir įsukinėja į Savanorių prospektą.

[susije_video kurie=”2″]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA