Verslo centras akį traukė mėlyna spalva | Kas vyksta Kaune

Verslo centras akį traukė mėlyna spalva

Organizatorių nuotr.

Kaune įsikūręs verslo centras „1000“ vakar nušvito mėlyna spalva. Tai buvo padaryta prisijungiant prie pasaulinės iniciatyvos, skirtos atkreipti dėmesį į problemas, su kuriomis susiduria autizmu sergantys vaikai.

Jau ne pirmus metus vykstančios akcijos metu balandžio antrąją – Pasaulinę autizmo dieną – visame pasaulyje mėlynai apšviečiami tūkstančiai paminklų, pastatų, namų ir kitų išskirtinių objektų. Šiemet akcija vyko daugiau kaip 100 šalių, pirmą kartą prie jos prisijungė ir Lietuva.

Balandžio antrosios vakare Kaune mėlynai buvo apšviestas didžiausiu Lietuvoje vitražu pagarsėjęs ir tarp geriausių 300 pasaulio biurų pastatų patekęs verslo centras „1000“.

Šią akciją, pavadintą „Light It Up Blue“, visame pasaulyje rengia JAV įsikūrusi organizacija „Autism Speaks“. Organizacijos tikslas – skatinti autizmo tyrimus ir šviesti visuomenę apie šį sutrikimą, o rengiama akcija – būdas atkreipti visuomenės dėmesį į tai.

Pasak visuomenininkų, tai svarbu dėl dviejų priežasčių. Žinodami daugiau apie autizmą, žmonės lengviau priima autistus. Kitas svarbus dalykas: kuo anksčiau bus pastebėti autizmo požymiai, tuo greičiau ir sėkmingiau bus galima padėti nuo jų kenčiančiam vaikui.

„Visada stengiamės skatinti ir palaikyti įvairias visuomenines ir socialines iniciatyvas, todėl nedvejodami sutikome prisidėti prie šios kilnios akcijos. Tikimės, kad tai paskatins Lietuvos žmones atkreipti dėmesį į autizmu sergančių vaikų problemas ir paskatins jiems padėti“, – sako verslo centro „1000“ atstovas Jonas Plenta.

Autizmas yra sunkus smegenų vystymosi sutrikimas, kuris sukelia nepakankamą mažamečio vaiko socialinių įgūdžių, bendravimo irelgesio išsivystymą ar šio vystymosi sulėtėjimą. Pagrindiniai simptomai: sunku bendrauti, kalbėti, pasikartojantys judesiai, pernelyg didelis dėmesys nereikšmingoms detalėms.

Pasak specialistų, autizmas įvairiose šalyse paliečia nuo 0,5 iki 1 procento vaikų, tad tikrai negali būti pavadintas retu sutrikimu, bet jų nuolat daugėja. Lietuvoje autizmo sutrikimą šiuo metu turi apie 400 vaikų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA