„Miesto maratono“ organizatorių iššūkis – apibėgti aplink žemę | Kas vyksta Kaune

„Miesto maratono“ organizatorių iššūkis – apibėgti aplink žemę

Organizatorių nuotr.

„Miesto maratono“ organizatoriai visiems, besiruošiantiems birželio 14 dieną vyksiančiai sporto ir miesto šventei, iškėlė ambicingą tikslą – treniruojantis kartu įveikti 40 tūkstančių kilometrų atstumą. Tiek, kiek reikėtų norint apibėgti žemės rutulį.

[galerija kiek=””]

„Bėgiojant ir treniruojantis visada yra smagu užsibrėžti tikslus, kuriuos turi įgyvendinti. Šį kartą tikslą nusprendėme pasiūlyti mes patys. Tikime, kad tiek pradedantys, tiek profesionalūs ir kasdien bėgiojantys „Miesto maratono“ dalyviai kartu sugebės pasiekti simbolinę, 40 tūkstančių kilometrų, ribą, tarsi visi kartu dalyvautų estafetėje aplink žemę. Rezultatą ir nubėgtus dalyvių kilometrus fiksuos speciali programėlė“, – pasakojo „Miesto maratono“ organizatorius Algirdas Pukis.

Norintiems priimti organizatorių mestą iššūkį ir prisidėti prie šio tikslo tereikės turėti išmaniųjų telefoną, įsidiegti „Endomondo“ programėlę ir prisijungti prie paskyros „Ruoškis Kauno maratonui 2015“. Treniruojantis telefoną įsimesti į kišenę, kaskart fiksuoti nubėgtus kilometrus, greitį, maršrutą ir jais dalintis (tuo pačiu stebėti, kaip sekasi kitiems) specialioje Kauno maratono paskyroje. Daugiausia prie iššūkio prisidėjusius sportininkus organizatoriai žada apdovanoti.

„50 iššūkį priėmusių dalyvių ir iki birželio 6 dienos įveikusių daugiausia kilometrų, taip svariausiai prisidėjusių prie tikslo nubėgti 40 tūkstančių kilometrų, bus apdovanoti specialiais organizatorių ir rėmėjų prizais. Kad būtų lengviau pradėti, nuo balandžio 8 dienos Kaune rengsime ir viešas bėgimo treniruotes“, – pasakojo A. Pukis.

„Miesto maratono“ rengiamuose viešose, nemokamose bėgimo treniruotėse visus norinčius pradėti bėgioti treniruos ir konsultuos Lietuvos rekordininkė, olimpiete ir „Kauno maratono klubo“ trenerė – Inga Juodeškiene.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje vyks tradicinis, tarptautinis „Miesto maratonas“ (dar žinomas kaip „Kauno maratonas“). Sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Į rotušės aikštę persikėlęs renginys dalyvius, žiūrovus ir miesto svečius stebins akrobatų pasirodymais, gyvo garso koncertais, šokiais ir įdomiomis bei netikėtomis rungtimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA