„Kino pavasaris“ Kaune subūrė 9 tūkstančius sinefilų | Kas vyksta Kaune

„Kino pavasaris“ Kaune subūrė 9 tūkstančius sinefilų

Organizatorių nuotr.

Balandžio 2 dieną, Kaune uždarytas jubiliejinis „Kino pavasaris“. Dvidešimtą kartą vykusio festivalio metu, Laikinojoje sostinėje parodytą 80 filmų, kurie į kino teatro sales sutraukė apie 9 tūkstančius žmonių. Prie rekordiškai gausaus kauniečių aktyvumo prisidėjo ir svečiai iš užsienio bei pramogos už kino teatro ribų.

„Padvigubėjęs kauniečių aktyvumas įrodo, kad geras kinas Laikinojoje sostinėje yra vertinamas labai palankiai. Planuojame ir toliau plėstis bei dovanoti Kaunui dar didesnę kino šventę“, – teigė „Kauno kino studijos“ direktorius Aurelijus Silkinis.

Geriausi filmai ir gausūs svečiai

Kauniečiai ir miesto svečiai išvydo geriausius „Kino pavasario“ filmus. Tai naujausia Michelio Hasanaviciaus juosta „Ieškojimai“, 2014 metais Kanų kino festivalyje apdovanota „Mamytė“, paskutinis James Gandolfinio filmas „Purvini pinigai“, „Oskarų“ favoritai – „Laukinė“, „Žmogus-paukštis“, „Vis dar Elis“, „Naujienų medžiotojas“, puikiai pripažintos juostos „Leviatanas“, „Žvaigždė“, „Vaikis“ ir daugelis kitų.

Laikinojoje sostinėje vykusiose peržiūrose apsilankė būrys svečių. Po seansų kauniečiai galėjo pabendrauti su kulinarinio filmo „Steiko (r)evoliucija“ režisieriumi Franck Ribiere ir prodiusere Verane Frediani bei filmo „Šokantys arabai“ aktoriumi Ali Sulimanu. Kino teatre „Forum Cinemas“ vykusius filmus pristatė režisierius Vytautas Balsys, aktoriai Ramūnas Šimukauskas ir Saulius Bagaliūnas, restorano „Uoksas“ įkūrėjas Artūras Naidenko bei kino kritikas Gediminas Jankauskas.

Kasmetinis galimybių turas Kaune sulaukė 20 režisierių, prodiuserių, žurnalistų ir kino festivalių organizatorių iš užsienio. Ekskursijos metu, svečiai iš Australijos, JAV, Vokietijos, Izraelio, Gruzijos ir kitų šalių, aplankė Kauno lokacijas ir įvertino miestą kaip didelį potencialą kino kūrimo darbams turinčią vietą.

Šventė vyko ir mieste

Vilniaus gatvė dviem savaitėms buvo pervadinta į „Kino pavasario“ gatvę. Joje festivalio ambasadas atidarė trylika kavinių ir barų. Senamiesčio širdyje įsikūrę ambasadoriai rengė protų karus, stalo futbolo turnyrą, nebyliojo kino peržiūras, fotosesiją filmų tematika. Taip pat lankytojai galėjo laimėti festivalio įsteigtus prizus, pasimėgauti specialiu „Kino pavasario“ meniu bei išgirsti geriausius filmų garso takelius.

„Kino šventės metu padvigubėję lankytojų srautai rodo, kad žmonėms tokie renginiai yra reikalingi. Džiaugiamės, kad festivalio organizatoriai ambasada pasirinko senamiestį. Jau turime planų ir idėjų, kaip „Kino pavasarį“ sutiksime kitais metais“, – sakė „Kauno senamiesčio draugijos“ vadovė Aistė Grybauskienė.

Nors „Kino pavasaris“ baigėsi, geras kinas niekur nedingsta. Balandžio 3–9 d. bus papildomai rodomi labiausiai kauniečių pamėgtų festivalio filmų seansai. Tai žiūrimiausia „Kino pavasario“ juosta pripažinta „Mamytė“, 2014 m. lankomiausiu Izraelio filmu tapęs „Nulis motyvacijos“, Berlyno kino festivalio laureatas „Antra mama“, didelių atgarsių sulaukusios dramos „Feniksas“ ir „Šokantys arabai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA