Itin stiprius narkotikus iš Lenkijos gabenęs kaunietis kalės 12 metų | Kas vyksta Kaune

Itin stiprius narkotikus iš Lenkijos gabenęs kaunietis kalės 12 metų

VSAT nuotr.

Kauno apygardos teismas 27-erių kauniečiui už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti, skyrė 12 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Jį su ypač stipriais narkotikais VSAT pareigūnai sulaikė begrįžtantį iš Lenkijos.

[galerija kiek=””]

Baudžiamosios bylos duomenimis, šis Kauno gyventojas 2014 m. balandį Lenkijoje neteisėtai įsigijo 496,71 g miltelių, kurių sudėtyje buvo labai didelis kiekis psichotropinės medžiagos – 478,33 g (96,3 %) sintetinio kanabinoido JWH-307. Turėdamas tikslą neteisėtai kontrabandos būdu gabenti psichotropines medžiagas ir tęsdamas savo nusikalstamą sumanymą, šią į polietileninį maišelį supakuotą psichotropinę medžiagą vyras paslėpė po vairuoto automobilio „BMW 525“ vairuotojo sėdyne.

Sintetinį kanabinoidą JWH-307 gabenusį kaunietį, kai jis įvažiavo iš Lenkijos į Lietuvą, Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai – Marijampolė, sustabdė VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai. Jie automobilyje ir aptiko narkotikus.

Nors vyras tik iš dalies pripažino savo kaltę nurodydamas, kad nežinojo, jog disponuoja ir kontrabanda gabena labai didelį kiekį psichotropinių medžiagų, kauniečio kaltė įrodyta Pagėgių pasieniečių atlikto ikiteisminio tyrimo metu surinktais bei teisminio nagrinėjimo metu ištirtais įrodymais.

Rinkdami kauniečio padaryto nusikaltimo įrodymus VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai kreipėsi ir į užsienio ekspertus, kurie patvirtino išvadas ir konstatavo, kad rasta psichotropinė medžiaga, sintetinis kanabinoidas JWH-307, patenka į sintetinių kanabinoidų 3 pogrupio, kuris vadinasi naftoilpirolai, sąrašą. Ši palyginti nauja medžiaga, atsiradusi 2012 m., į narkotinių ir psichotropinių medžiagų, draudžiamų vartoti medicinos tikslams, sąrašą įtraukta tik 2014 m. vasario 21 d. Šios medžiagos labai dideliu kiekiu laikomi jau 2,5 g. Tai liudija, kad sintetinis kanabinoidas JWH-307 sukelia labai stiprų poveikį žmogui ir jo psichinei sveikatai.

Teismas, remdamasis ištirtų įrodymų visuma, kaunietį pripažino kaltu ir skirdamas laivės atėmimo bausmę pridėjo dar 2012 m. Kauno miesto apylinkės teismo nuosprendžiu kauniečiui paskirtą ir neatliktą bausmės dalį. Tuomet šis vyras už viešosios tvarkos pažeidimą bei neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis ar sprogmenimis buvo nuteistas metams laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant 2 metams. Dabar subendrinus bausmes kauniečiui skirta 12 metų ir 3 mėnesiai nelaisvės. Nuosprendis dar neįsiteisėjęs, todėl jį galima skųsti aukštesnės instancijos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA