Meras rėžė paskutinę kalbą | Kas vyksta Kaune

Meras rėžė paskutinę kalbą

Archyvo / Evaldo Virkečio nuotr.

Paskutiniojo senosios miesto valdžios posėdžio metu su kolegomis atsisveikino miesto meras Andrius Kupčinskas. Kauno vadovas mero kėdėje sėdėjo septynerius metus, o nuo balandžio vidurio teks užimti opozicijos vietą.

Šiandien Kauno miesto savivaldybėje paskutinį kartą posėdžiauti susirinko miesto valdžia. Tai ir paskutinis posėdis, kuriam vadovauja Andrius Kupčinskas. Apsisprendus dėl šiandienos darbotvarkės, meras padėkojo politikams ir palinkėjo sėkmingų tolimesnių darbų. Taip pat apdovanojo tarybos narius Jono Vileišio medaliais už nuopelnus miestui.

„Nuoširdžiausiai noriu padėkoti už jūsų bendrus darbus, iš jūsų kilo daug idėjų. Garbingas žmogus į gyvenimą žvelgia širdimi. Tad linkiu toliau gyventi su mintimis apie Kauną“, – kalbėjo kadenciją baigiantis meras.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog šiais metais pirmą kartą Lietuvos istorijoje piliečiai tiesiogiai rinko merą. Konservatorių atstovui Andriui Kupčinskui nepavyko apginti posto ir šis jį perleido „Vieningo Kauno“ iškeltam Visvaldui Matijošaičiui.

Rinkėjai nusprendė, jog dauguma tarybos mandatų atiteko būtent „Vieningam Kaunui“. Ši visuomeninė organizacija miesto valdžioje turės 17 vietų, konservatoriai – 13, liberalai ir socialdemokratai – po 4 ir Kęstučio Pūko komanda turės 3 vietas.

Naujoji taryba pirmąjį kartą į didžiąją salę susirinks balandžio 16 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA