Kaune lankėsi kino industrijos profesionalai iš užsienio | Kas vyksta Kaune

Kaune lankėsi kino industrijos profesionalai iš užsienio

Organizatorių nuotr.

„Kino pavasario“ metu, kovo 31 d. Kaune buvo surengtas turas kino industrijos profesionalams. „Kauno kino studijos“ ir „Kauno filmų biuro“ organizuojamos ekskursijos metu, tarptautiniams filmų kūrėjams Laikinoji sostinė buvo pristatyta kaip potencialus miestas investicijoms ir filmavimo darbams.

Filmavimo galimybių Kaune prezentacijoje dalyvavo dvidešimt kino industrijos atstovų iš JAV, Gruzijos, Izraelio, Latvijos, Ispanijos, Azerbaidžano, Vokietijos, Lenkijos, Suomijos, Ukrainos, Italijos, Estijos ir Australijos. Po Rotušėje vykusio pristatymo, svečiai – režisieriai, prodiuseriai, žurnalistai, kino gamybos ir platinimo konsultantė bei filmų festivalio organizatorius – leidosi aplankyti pagrindinius miesto objektus.

Kino kūrėjams – unikaliausios Kauno vietos

„Galimybių turo akcentu tapo Kauno senamiestis bei centras su gotikos, renesanso ir tarpukario architektūra, taip pat fortai, senasis aerodromas, modernus oro uostas ir daugybė kitų vietų, galinčių tikti filmavimams. Be to, papasakojome kuo prie filmų kūrimo gali prisidėti „Kauno kino studija“ ir miesto savivaldybė“, – sakė „Kauno filmų biuro“ vadovas Darius Baltušis.

Kino kūrėjai pradėjo ekskursiją pasivaikščiojimu istorine Vilniaus gatve. Po to autobusu pravažiuodami Laikinosios sostinės gatvėmis svečiai pasigėrėjo išskirtiniu Kauno pasididžiavimu laikoma tarpukario architektūra.
Užsikėlę Žaliakalnio funikulieriumi, filmų kūrėjai aplankė miesto simbolį – Prisikėlimo bažnyčią, ir nuo jos stogo atsiveriančią Kauno panoramą. Taip pat kino industrijos atstovai išvydo Soborą, Muzikinį teatrą, bei Kauno miesto gaisrinę. Ekskursiją vainikavo apsilankymas Aleksoto apžvalgos aikštelėje ir vizitai į VII fortą bei Karininkų Ramovę.

Svečiai negailėjo komplimentų

„Kaunas turi didelį potencialą filmavimo darbams. Iš visų aplankytų vietų man ypač įstrigo Žaliakalnis su funikulieriumi – ši Kauno dalis yra neįprasta Baltijos regiono miestams. O Prisikėlimo bažnyčia atrodė tiesiog fantastiškai“, – susižavėjimo neslėpė prodiuserė iš Estijos Pille Runk.

Režisierius David Chabashvili atskleidė, jog ekskursija po Laikinąją sostinę jį įkvėpė kūrybai. „Tai labai ramus miestas, sujungiantis įvairių epochų Europos architektūrą – nuo viduramžių iki modernizmo ir šių dienų. Skirtingi stiliai puikiai atsispindi miesto bažnyčiose. Lankant įvairias Kauno vietas buvo labai smagu įsivaizduoti jas scenarijuje“, – džiaugėsi gruzinas.

„Architektūra ir kraštovaizdžiu, gimtasis Tel Avivas labai skiriasi nuo Kauno. Pastarasis – nedidelis, bet labai jaukus miestas. Didžiausią įspūdį paliko Kauno panorama, kurią išvydome Aleksoto apžvalgos aikštelėje“, – apie Laikinąją sostinę atsiliepė Avraham Pirchi, prodiuseris iš Izraelio.

Tuo tarpu lietuviškų šaknų turintis australų prodiuseris Rod Freedmanas Kaune lankėsi ne pirmą kartą. Galimybes protėvių žemėje prodiuseris vertina itin palankiai. „Lietuva yra istorinė šalis, o Kaunas – didelį potencialą turintis miestas. Manau, kad tai gali būti puiki vieta dokumentikos filmavimui, nes kai kurios miesto dalys yra labai autentiškos ir nepaliestos laiko“, – sakė R. Freedmanas.

Galimybių turas kino industrijos svečiams vyko antrą kartą. Praeitais metais „Kino pavasario“ metu organizuota ekskursija susilaukė didelio dalyvių susižavėjimo, todėl ją nuspręsta padaryti kasmetiniu renginiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA