Kur kreiptis dėl vaizdo kamerų įrengimo daugiabučių namų kiemuose? | Kas vyksta Kaune

Kur kreiptis dėl vaizdo kamerų įrengimo daugiabučių namų kiemuose?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Paskelbus informaciją apie mieste pastatytas 4G vaizdo kameras, portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teiraujasi, kur kreiptis, norint, kad ir jų kiemuose būtų stebima aplinka.

„Norėjome pasiteirauti, kur kreiptis, norint įsirengti kameras daugiabučio kieme? Kai pamačiau ryte išdaužtus kaimyno automobilio stiklus, pamąsčiau, kokios prevencijos priemonės įmanomos. Manau, tai tikrai nemažai kam aktualu. Juk visi norime būti saugūs. Tuo labiau savo namuose, savame kieme“, – laiške dėstė skaitytoja.

Šiuo metu Kauno savivaldybė kartu su policija yra sudariusi galimybę vaizdo kameras prijungti prie bendro stebėjimo pulto, taip užtikrinant saugumą viešose erdvėse. Patys gyventojai ar įmonių atstovai už savo lėšas gali įsigyti vaizdo stebėjimo kameras ir pasiprašyti, kad būtų prijungti prie bendro pulto, kur vaizdas stebimas ištisą parą.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Danas Bortkevičius portalą „Kas vyksta Kaune“ informavo, jog dėl vaizdo kemerų įrengimo daugiabučių namų kiemuose ar kitose viešosiose erdvėse patogiausia kreiptis į jį, nurodant, kokioje vietoje būtų įrenginėjama kamera. Kitas variantas – kreiptis į telekomunikacijų kompaniją „Teo“, kuri atsakinga už kamerų prijungimą prie bendrojo stebėjimo pulto.

„Žmonės patys gali nusipirkti vaizdo stebėjimo kameras arba kreiptis į mus. Aptarus su policijos pareigūnais, prašymai perduodami „Teo“ atstovams. Svarbiausia, kad kamera būtų nukreipta į viešas, o ne privačias teritorijas“, – kalbėjo D. Bortkevičius.

Norintiems daugiabučių namų kiemuose įsirengti vaizdo kameras, siūloma prie 4G interneto prijungtos kameros, mat jos yra belaidės ir joms nereikalingas interneto prievadas, tad galima įrengti ir atokesnėse miesto vietose. Be to, tokios kameros perduoda kokybišką vaizdą. 4G ryšio vaizdo kamera kainuoja apie 1,7 tūkst. eurų, dar apie 4 tūkst. kainuoja įrengimas bei prijungimas prie bendrojo stebėjimo pulto.

Kameros iš saugos tarnybų

Žinoma, įsirengus vaizdo stebėjimo kameras, nebūtina jungtis prie bendrojo štabo. Galima kreiptis į saugos tarnybas, kurios įrenginėja lauko ir vidaus kameras. Čia žmonės gali rinktis įvairius kamerų tipus ir atliekamas funkcijas. Dažniausiai daugiabučių namų stebėjimui renkamos tokios kameros, kurios fiksuoja kokybišką vaizdą tiek dieną, tiek naktį.

Pastebima, jog įsirengus vaizdo stebėjimo kameras per saugos tarnybas, žmonės turi galimybę rinktis ar turėti prieigas ir stebėti vaizdą patiems, ar kad prižiūrėtų apsaugos darbuotojai. Tokių kamerų kaina labai svyruoja, priklausomai nuo to, ko pageidauja žmonės. Paprastai pačios kameros kaina yra nuo 500 eurų plius įrengimo išlaidos.

„Paprastai daugiabučiuose jau yra įvestas internetas, todėl nėra problemų ir vaizdo kameras prijungti. Yra sukuriami vartojai, kurie gali prisijungti ir stebėti filmuojamą vaizdą. Žinoma, yra statomi serveriai, kad būtų įrašymo galimybė, nes be įrašymo iš kamerų yra mažai naudos“, – komentavo „Eurocash“ darbuotojas.

Gali kilti klausimas dėl asmens privatumo, mat ne visi žmonės nori būti filmuojami savo kieme. Tad šį klausimą paprastai apsprendžia namo bendrija ar gyventojų dauguma.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA