Istorinis futbolo mačas Anglija-Lietuva sužaistas | Kas vyksta Kaune

Istorinis futbolo mačas Anglija-Lietuva sužaistas

delfi.lt 2015/03/27 23:31

Penktadienio vakarą Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė legendiniame Londono „Wembley“ stadione žaidė 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankos E grupės penkto turo rungtynes su Anglija. Tai pirma istorijoje lietuvių akistata su futbolo pradininkais, t.y., pirmas oficialus reprezentacinių Anglijos ir Lietuvos futbolo rinktinių susitikimas.

[susije_video kurie=””]

Atkūrus Lietuvos Nepriklausomybę mūsų šalies nacionalinė rinktinė grįžo į UEFA ir FIFA šeimą ir pradėjo dalyvauti atrankos į Senojo žemyno ir pasaulio pirmenybes turnyruose.

Nuo 1990 metų Lietuvos rinktinė žaidė ir su pasaulio futbolo elito komandomis. Lietuviai Vilniaus „Žalgirio“ stadione sužaidė lygiosiomis 0:0 su tuomečiais Europos čempionais danais, kai Valdemaras Martinkėnas atrėmė varžovų muštą 11 metrų baudinį (1992 metai), svečiuose Niurnburge po Tomo Ražanausko puikaus įvarčio baigė dvikovą taikiai 1:1 su pasaulio vicečempione Vokietija (2003), o Neapolyje atėmė du svarbius taškus iš pasaulio čempionų italų (1:1, 2006, Tomo Danilevičiaus įvartis).

[galerija kiek=””]

E grupės turnyro lentelėje Lietuva su 4 taškais (2 pergalės ir 2 pralaimėjimai) užima ketvirtą vietą, o Anglija (4 pergalės ir tiek pat galimų) yra grupės lyderė.

FIFA reitinge Lietuvos rinktinė užima 94-ą vietą, Anglija rikiuojasi 17-a.

Rezultatas
Anglija 4 – 0 Lietuva
6′ Wayne Rooney [1 – 0]
45′ Danny Welbeck [2 – 0]
58′ Raheem Sterling [3 – 0]
73′ Harry Kane [4 – 0]

Anglija: Joe Hartas, Nathanielis Clyne’as, Leightonas Bainesas, Gary Cahillas, Philas Jonesas, Jordanas Hendersonas (71′ Rossas Barkley, Raheemas Sterlingas, Michaelas Carrick, Fabianas Delphas, Danny Welbeckas (77′ Theo Walcottas), Wayne’as Rooney (C) (72′ Harry Kane’as).

Lietuva: Giedrius Arlauskis, Georgas Freidgeimas, Tadas Kijanskas (C), Tomas Mikuckis (66′ Simonas Stankevičius), Marius Žaliūkas, Vytautas Andriuškevičius (83′ Vaidas Slavickas), Artūras Žulpa, Saulius Mikoliūnas, Karolis Chvedukas, Fiodoras Černychas ir Deividas Matulevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA