Žinomų žmonių dovanotas gintaras papuoš gintarinę palatą ligoninėje | Kas vyksta Kaune

Žinomų žmonių dovanotas gintaras papuoš gintarinę palatą ligoninėje

Kaunoaleja.lt nuotr.

Kauno klinikinėje ligoninėje esančios palatos skliautas, sienos, grindys, baldai, žaislai bus dekoruoti gintaru, kurį gydymo įstaigai nupirko ir padovanojo žinomi Lietuvos žmonės. Patalpoje, kuri, tikimasi, dar šįmet bus suremontuota, gydysis tuberkulioze sergantys vaikai, praneša kaunoaleja.lt.

Oficialiai apie gintarų ir lėšų, reikiamų palatai atnaujinti, rinkimo akciją paskelbė labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“. Iniciatyvos pristatymo vakare, vykusiame Kaune, parduotuvėje „Gintarinis suvenyras“, dalyvavę šou verslo atstovai nepagailėjo aukų – už tai, ką jie skyrė projektui, bus nupirkti 7 kilogramai gintaro.

„Tie gintariukai, kuriuos padovanojau ligoninei, papuoš gintarinės palatos skliautą. Jis, kaip pasakojo projekto organizatoriai, bus ypatingas ir spinduliuos gydančią šviesą“, – sakė grupės „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas – Fara.

Iš šokėjo Sauliaus Skambino padovanotų gintarų taip pat bus kuriamas gintarinis skliautas bei medis. Pastarajame meno kūrinyje atsidurs ir vestuvių planuotojos Ingos Budrienės bei kirpėjo Karolio Murausko paaukotas lietuviškas auksas.

Iš verslininkės Liudos Taparauskienės nupirktų gintarų bus kuriamas takelis, o dainininkė Viktorija Mauručaitė bei prodiuseris Artūras Butkevičius tikisi, kad vaikai galės žaisti su išskirtinai dekoruotais žaisliukais. „Renginių oazę“ valdanti pora pranešė taip pat prisijungianti prie labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ iniciatyvos – nuo šiol Šilainiuose esančioje įstaigoje ne tik bus galima projektui skirti finansinę paramą, bet ir atnešti turimų, bet nebereikalingų gintarų.

Dosnus buvo verslininkas Andrius Bogdanovičius ir jo žmona Indrė. Į renginį atvykusi pora palatai padovanojo pusantro kilogramo gintarų. Nuo jų neatsiliko ir verslininkė Virginija Butkutė, fondui perdavusi du kilogramus namuose turėto lietuviško aukso.

„Iš viso palatai reikės apie 25 kilogramų gintaro. Iš jo bus kuriami ne tik žaislai, bet atraktyvi delionė ant sienos, stalelis, sienų dekoracijos, šviestuvai ir daugybė kitų dalykų“, – sakė renginį vedęs Tomas Grigaitis.
Visa tai, kas bus palatoje, vienys dailininkės Jurgitos Rancevienės sukurta pasaka.

„Jas kursiu dvi. Vieną – vaikams, kitą – tėvams. Pasakos apie gintariukus motyvai ir atsispindės palatoje“, – sakė J. Rancevienė.

Kol kas tikimasi įrengti vieną gintarinę palatą. Šiuo metu tai – 24 kvadratinių metrų apleista patalpa.

„Apie teigiamą gintaro poveikį sveikatai žinoma nuo Hipokrato laikų. Ši medžiaga naudojama įvairių ligų terapijai. Kol kas tuberkuliozei palengvinti gintaro terapija netaikyta, bet tokią galimybę svarstysime“, – sakė Kauno klinikinės ligoninės Vaikų ligų II skyriaus vedėja Dalia Steponavičienė.

Anot jos, iki 2008 – ųjų, kol fondas „Saulės smiltys“ ėmė rūpintis palatų vaikams remontu, to nedarė niekas, o gydymo įstaigai lėšų neužteko. Iki dabar fondo iniciatyva atnaujinta net dvylika patalpų, kuriose tuberkulioze sergantys vaikai praleidžia net po pusę metų. Jie gydymo laikotarpį būna izoliuoti nuo visuomenės, todėl palata tampa vienintele erdve, kur galima būti ir dieną, ir naktį.

Palatos remontas kainuos apie 30 tūkst. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA