Atkakliai su „Barcelona“ Kaune kovojęs „Žalgiris“ stebuklo nesukūrė | Kas vyksta Kaune

Atkakliai su „Barcelona“ Kaune kovojęs „Žalgiris“ stebuklo nesukūrė

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį „Žalgirio“ arenoje buvo žaidžiamos Eurolygos „Top 16“ etapo dvyliktojo turo rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Barselonos „FC Barcelona“. Atkakliai namuose kovojęs „Žalgiris“ turėjo pripažinti svečių pranašumą, kurie rungtynes laimėjo rezultatu 72:83.

Per rungtynių didžiąją pertrauką buvo pagerbtas neseniai 70 metų jubiliejų šventęs legendinis žalgirietis Modestas Paulauskas, kurio marškinėliai buvo pakelti į „Žalgirio“ arenos palubes.

Pirmuosius šeimininkų taškus kabliu pelnė Robertas Javtokas, nesunkiai krepšio link prasiveržė gimtadienį švenčiantis Jamesas Andersonas – 4:4. Netrukus J.Andersonas rinko dar du taškus, o „Žalgirį“ pirmą kartą į priekį išvedė varžovą „apvogęs“ ir į greitą puolimą rezultatyviai nubėgęs Willas Cherry – 8:6. Svečiai buvo persvėrę rezultatą (8:10), tačiau tuomet pirmąjį kauniečių tritaškį realizavo Artūras Milaknis, galingu dėjimu savo pasirodymą pradėjo Artūras Gudaitis – 13:10. Aktyviai baudos aikštelėje rungtyniavusiems „FC Barcelona“ krepšininkams kėlinio pabaigoje pavyko truktelėti į priekį (15:22), bet baudų metimu skirtumą mažino A.Gudaitis – 16:22.

Antrajame ketvirtyje žalgiriečiai tris minutes tylėjo ir tuo pasinaudoję svečiai susikrovė dviženklį pranašumą – 16:28. „Žalgirio“ tylą nutraukė tritaškį įskraidinęs Siimas-Sanderis Vene (19:28), baudas sumetė J.Andersonas – 21:31. Lietuvos čempionai suaktyvino gynybą, devintąjį tašką į savo sąskaitą J.Andersonas įsirašė pataikęs iš toli, nugara sėkmingai žaidė Darius Songaila, o atsilikimą iki penkių tirpdė dar du J.Andersono taškai – 28:33. Pajutę artėjantį „Žalgirį“ katalonai atsakė penkiais taškais ir vėl nutolo (28:38). Prieš antrąją rungtynių pusę deficitą iki vienženklio pavyko sumažinti J.Andersono taškų dėka – 33:42.

Iškart po didžiosios pertraukos reidą arčiau krepšio surengė W.Cherry (35:42), tačiau sėkmingu žaidimu atsakė ir varžovai – 35:46. „Žalgirio“ arenoje triukšmo lygį kėlė du J.Andersono tolimi šūviai – 41:49. Atsilikimą iki šešių mažino R.Javtoko kablys (43:49). Tiesa, jau kitoje aikštės pusėje pats R.Javtokas sužaidė neleistinai ir buvo nubaustas nesportine pražanga bei „FC Barcelona“ dar kartą truktelėjo į priekį – 43:54. Gudriai žaidęs J.Andersonas 24-ąjį tašką pelnė realizavęs du baudų metimus (45:54), bet įsisiautėjo iki tol tylėję katalonų snaiperiai – 45:60. Kovingą žaidimą demonstravo W.Cherry, bet priartėti kauniečiams nebuvo leista (47:63). Einant trečiojo kėlinio laikui į pabaigą savo taškų sąskaitas atsidarė Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas, iš vidutinio nuotolio įmetė D.Songaila – 53:65.

Ketvirtasis kėlinys prasidėjo tolima svečių bomba (53:68), individualiu reidu atsakė D.Songaila – 55:68. Baltos vėliavos „Žalgiris“ nekėlė: tritaškiu iš krašto pirmuosius taškus rinko Lukas Lekavičius, po gražaus J.Andersono perdavimo sėkmingą žaidimą tęsė D.Songaila – 60:69. Visgi, aistras greitai numalšino du Alexo Abrineso tolimi šūviai (60:75). Kėliniui įpusėjus R.Javtokas išprovokavo nesportinę pražangą, tritaškiu bei greita kontrataka apie save priminė žiūrovus iš vietų kėlęs A.Milaknis – 66:75. Oponentą suklaidinęs A.Milaknis rinko dar du taškus, tačiau laikui nenumaldomai senkant Ispanijos čempionai atitolo (68:81). Per likusį laiką niekas nepasikeitė, dvitaškius įmetė D.Songaila ir L.Lekavičius, bet pergalę šventė rungtynių kontrolę savo rankose išlaikiusi „FC Barcelona“ – 72:83.

Daugkartiniai Ispanijos čempionai jau yra užsitikrinę vietą kitame etape, o E grupėje šiuo metu žengia antri su 9 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais. Kauno „Žalgirio“ sąskaitoje – 4 pergalės ir 8 pralaimėjimai.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Barselonoje sausio 30 d. rezultatu 89:72 laimėjo katalonai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA