Universitetui dovanoja traktorių | Kas vyksta Kaune

Universitetui dovanoja traktorių

Organizatorių nuotr.

Kovo 26–28 d. Aleksandro Stulginskio universitete vyks Tarptautinė žemės ūkio paroda „Ką pasėsi… 2015“. Tai dvidešimtoji pavasarinė ir iš viso keturiasdešimtoji paroda rengiama Universitete. Apklausų duomenimis žemės ūkio paroda „Ką pasėsi….“ jau daug metų yra didžiausia Lietuvoje rengiama paroda.

Gausiausia parodoje bus žemės ūkio technikos ekspozicija. Jos reikmėms parengto 29 600 kv. m. asfaltuotos dangos ploto neužteko, tad dalis technikos ekspozicijų įsikurs ant vejos. Žemės ūkio technikos ekspozicija kartu su praėjimais užims 31 800 kv. m. plotą.

Jubiliejinėje parodoje ypatingas dėmesys skiriamas technikai ir kitokia forma: švęsdamas 20-metį parodos organizatorius – Aleksandro Stulginskio universitetas – sulauks ypatingos dovanos: bendrovė „Dotnuvos projektai“ Universiteto studentų mokymuisi ir efektyviam praktiniam tobulėjimui įteiks modernų traktorių.

Bendrovę „Dotnuvos projektai“ ir Aleksandro Stulginskio universitetą sieja ilgus metus trunkantis bendradarbiavimas, o nuo 2004 m. bendrovei suteiktas Universiteto mecenato vardas. Naujausias šios mokslo ir verslo įstaigų draugystės įrodymas – Universitetui dovanojamas traktorius „CASE IH Farmall U Pro 115“.

„Mums, šio Universiteto mecenatams, rūpi, kokiomis sąlygomis ruošiami naujos kartos žemės ūkio specialistai, kurių taip trūksta šalies žemės ūkiui. Šiuolaikinis universitetas neįsivaizduojamas be modernių priemonių praktiniams studentų įgūdžiams tobulinti. Vertiname Universiteto pastangas tapti pirmaujančia studijų ir mokslo įstaiga bei džiaugiamės mūsų bendrovėje dirbančiais šio Universiteto auklėtiniais. Tikimės, kad mūsų dovana padės šiai aukštajai mokyklai siekti savo užsibrėžtų tikslų“, – pasakojo bendrovės „Dotnuvos projektai“ generalinis direktorius Edgaras Plauška.

Bendrovė „Dotnuvos projektai“ remia Universiteto leidinių leidybą, renginių, mokslinių konferencijų organizavimą, padeda stiprinti materialinę šios mokslo įstaigos bazę. 2004 metais bendrovė padėjo įrengti šiuolaikišką auditoriją, 2013 metais ženkli parama buvo skirta mokslinių tyrimų, studijų ir bendrai infrastruktūrai gerinti, naujausios technikos ir technologijų demonstravimui skirtai aikštei įrengti.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės ypatingai šiltais, rezultatyviais ir abipusiai naudingais ryšiais su šalies agroverslo lyderiais. Jau 13 didžiausių šalies verslo įmonių yra ASU mecenatai. Bendrovės „Dotnuvos projektai“ dovana Universiteto studentų praktiniams rengimui – puikus verslo, mokslo ir studijų vienovės pavyzdys “, – sakė Aleksandro Stulginskio universiteto rektorius Antanas Maziliauskas.

Ne atsitiktinai dovana Universitetui įteikiama 20-tosios tarptautinės žemės parodos „Ką pasėsi… 2015“ dienomis. Šio renginio organizatorius yra Aleksandro Stulginskio universiteto Žemės ūkio mokslo ir technologijų parkas. Lietuvoje didžiausia paroda pripažįstamame tradiciniame renginyje „Ką pasėsi…“ nuo pirmųjų metų dalyvaujanti bendrovė „Dotnuvos projektai“ čia pristato savo prekiaujamą techniką, įrangą, sėklas bei teikiamas paslaugas.

Parodos organizatorių pastangomis šis renginys yra tapęs puikiu mokslo ir verslo partnerystės pavyzdžiu. Parodoje „Ką pasėsi… 2015“ dalyvauja daugiau kaip 300 įmonių ir organizacijų, apie 200 smulkiųjų augintojų, gamintojų, amatininkų iš 18 pasaulio šalių.

Aleksandro Stulginskio universitetui dovanojamas traktorius „CASE IH Farmall U Pro 115“ yra praėjusių metų parodos „Ką pasėsi… 2014“ medalį pelnęs eksponatas. Traktoriaus vardinė galia siekia nuo 99 iki 114 AG, o kabinoje suderintas amerikietiškas CASE IH dizainas ir austriška kokybė.

Šios mokslo įstaigai skirtos dovanos rinkos vertė – 55 tūkst. eurų. Galingu traktoriumi mokymosi tikslais naudosis universiteto Žemės ūkio inžinerijos fakulteto bendruomenė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA