Išrinko naują KTU gimnazijos direktorių | Kas vyksta Kaune

Išrinko naują KTU gimnazijos direktorių

Kovo 25 d. išrinktas naujasis Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijos direktorius. Juo tapo Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazijos fizikos mokytojas 30 m. Tomas Kivaras.

Į vienos geriausių šalyje KTU gimnazijos (KTUG) direktoriaus postą taip pat kandidatavo KTU Studentų ugdymo centro direktorė dr. Vilija Dabrišienė, Lietuvos edukologijos universiteto Ugdymo pagrindų katedros lektorė Kristina Gailienė.

Naująjį gimnazijos vadovą rinko KTU gimnazijos direktoriaus konkurso komisija, kuriai pirmininkavo Universiteto studijų prorektorius Pranas Žiliukas. Komisiją sudarė KTU, Švietimo ministerijos ir Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros atstovai, KTU gimnazijos mokytojai, tėvai ir gimnazistai. Naujasis direktorius darbą pradės balandžio pradžioje.

„Labai džiaugiuosi, kad dėl gimnazijos vadovo pareigų varžėsi labai stiprūs, lygiaverčiai varžovai, todėl komisijos, kuri atsižvelgė ir į Universiteto bei gimnazijos bendruomenės nuomonę, laukė nelengvas sprendimas. Naujasis direktorius turi bendruomenės pasitikėjimą, palaikymą ir daug naujų idėjų, kaip, išsaugant tradicijas, atsinaujinti ir gimnaziją pakelti į dar aukštesnį lygį“, – sako KTU rektorius Petras Baršauskas.

2004 m. Alytaus miesto Likiškėlių vidurinę mokyklą baigęs T. Kivaras yra Vilniaus universiteto taikomosios fizikos bakalauras ir medžiagotyros ir puslaidininkių fizikos magistras. Vytauto Didžiojo universitete yra įgijęs mokytojo profesinę kvalifikaciją.

Anglų, rusų ir prancūzų kalbas mokantis T. Kivaras yra Lietuvos mokinių fizikos olimpiados tarybos narys, Lietuvos fizikos mokytojų asociacijos Vilniaus valdybos narys, Vilniaus miesto fizikos mokytojų metodinės tarybos narys, „Renkuosi mokyti“ alumnų narys.

„Tai didžiausia atsakomybė, kuri gyvenime man yra tekusi. Turiu daug idėjų, minčių, ką ir kaip reikėtų darytų, tačiau iki šiol tai buvo tik vizija, o dabar jau reikia apmąstyti, kaip viską įgyvendinti“, – sako T. Kivaras, 2013 m. tapęs dr. Meilės Lukšienės premijos laureatu.

Jo teigimu, nors KTU gimnazijos bendruomenė ir labai tvari, ir šauni, tačiau jai būtina tapti atviresne.

„Pagaliau šalies mokytojai turi išgirsti ir KTU gimnazijos mokytojų vardus ir pavardes. Jie turi būti tie, kurių nuomonė yra svarbi kuriant naujas švietimo strategijas. Jie turi padėti tiek gimnazijos jauniesiems mokytojams, tiek jauniems specialistams, kurie neturi galimybės turėti mentorių – dalykininką. Privaloma stiprinti savo ryšius su KTU, KTU progimnazijos, KTU inžinerijos licėjaus bendruomenėmis“, – įsitikinę naujasis KTUG direktorius.

T. Kivaras teigia, kad pagrindiniai gimnazijos valdymo principai bus savarankiškumas, lankstumas ir atsakomybė. Vadovavimas ir lyderystė mokykloje bus pasidalinti: didelę dalį sprendimų priims bendruomenė, veikloms vadovaus įvairūs jos nariai, bus skatinama asmeninė iniciatyva.

KTUG veikia jau 25-erius metus ir yra viena pirmaujančių Lietuvos gimnazijų. Gimnazija skirta ugdyti ypatingų gabumų ir talento mokinius. Šiuo metu joje mokosi apie 300 mokinių, o dirba apie 40 pedagogų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA