Sunaikinta beveik 2 milijonai cigarečių | Kas vyksta Kaune

Sunaikinta beveik 2 milijonai cigarečių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Palemone dūmais išėjo didelis kiekis kontrabandinių cigarečių.Visoje Kauno apskrityje surinktos nelegalios cigaretės sudegintos „Palemono keramikos“ krosnyse.

Policijos pareigūnai vykdė reidus, kurių metu ieškojo nelegaliai cigaretėmis prekiaujančių žmonių. Visoje Kauno apskrityje per 2013-2015 metus buvo konfiskuota virš 90 tūkst., cigarečių pakelių, kas sudaro daugiau kaip 1,8 mln. cigarečių. Rinkoje toks kiekis rūkalų kainuotų apie 140 tūks. eurų.

„Kai surenkamas didesnis kiekis, tada vienu kartu yra naikinamos. Palyginus su praėjusiu kontrabandinių cigarečių naikinimu, tendencijos išlieka panašios. Čia deginamos cigaretės, kurios nepažymėtos Lietuvos respublikos įstatymų nustatyta tvarka. Daugiausiai paimta iš turguje prekiaujančių žmonių“, – komentavo Kauno VRK kriminalinės policijos tyrėja Daiva Galdikaitė.

Visos kontrabandinės cigaretės sudegintos „Palemono keramikos“ krosnyse. Į tokią naikinimo akciją buvo suvežti rūkalai iš visų Kauno apskrities komisariatų. Atvežus cigaretes, yra patikrinama, ar netrūksta, tada kontrabanda paleidžiama dūmais, sumetant į krosnis.

Dažniausiai į Lietuvą patenka nelegalių cigarečių iš Rusijos bei Baltarusijos. Policijos pareigūnų teigimu, dažniausiai konfiskuojamos „Fest“ cigaretės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA