Tikimasi atgaivinti skrydžius į Tamperę | Kas vyksta Kaune

Tikimasi atgaivinti skrydžius į Tamperę

krda.lt nuotr.

Kadenciją baigiantis Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Estijos oro linijų bendrovę „Avies Air Company“ siūlydamas atnaujinti skrydžius iš Kauno į Tamperę (Suomija). Kauno miesto savivaldybė būtų pasirengusi pasidalinti finansinę riziką pradedant ir išlaikant šį miestui naudingą maršrutą.

Tikimasi, jog sulaukus pritarimo skrydžiai Kaunas-Tamperė būtų atnaujinti jau šią vasarą. Su aviakompanija planuojama pasirašyti vienerių metų sutartį, pagal kurią skrydžiai galėtų vykti keturis kartus per savaitę, užtikrinant mažiausiai 500 atvykstančių keleivių per mėnesį. Į trečią pagal dydį Suomijos miestą iš Kauno kita aviakompanija – Airijos „Ryanair“ – yra skraidinusi prieš kelerius metus.

„2010-2013 metais skrydžiai iš Kauno į Tamperę sulaukė didžiulės sėkmės. Šis produktas buvo labai patrauklus mėgstantiesiems keliauti po kitus miestus, kurie Kaune praleisdavo savaitgalį ar daugiau laiko. Pavyzdžiui, 2012 metais daugiau nei 20 tūkstančių keleivių keliavo maršrutu Kaunas – Tamperė“, – sakė kadenciją baigiantis Kauno meras.

Tamperė – 200 tūkst. gyventojų turintis Suomijos miestas (su priemiesčiais – 300 tūkst.), oficialus Kauno miesto partneris nuo 1997 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA