Kauniečiai pasitiko JAV karius | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasitiko JAV karius

R. Tenio nuotr.

Pratybų laikotarpį Baltijos šalyse baigusios JAV rotuojamų pajėgų pamainos kariai su savo karine technika sausumos keliais grįžta į savo nuolatinę dislokacijos vietą Vokietijoje. Tad pakeliui susitiko su kauniečiais.

Prie pramogų ir laisvalaikio centro „Mega“ JAV kariai demonstravo savo karinę techniką ir bendravo su smalsiais gyventojais. Kauniečiai galėjo susipažinti su trijų rūšių amerikietiška technika, mat demonstracijose puikavosi tanketės, kuriose įrengti skirtingi ginklai. Kitą techniką buvo galima palydėti iš tolo, nes ji nebūtų išsisukusi automobilių stovėjimo aikštelėje.

Patys amerikiečiai tikina, jog jiems Lietuvoje labai patiko ir čia turėjo itin vertingos patirties. Šie kariai Rukloje išbuvo tris mėnesius. Šiuo metu jau yra atvykę kiti sąjungininkų kariai.

„Na mums teko būti žiemą, tai tikrai šalta, bet šiaip tai neįkainojama patirtis, nes turėjome galimybę susipažinti su lietuvių kultūra, nes buvo rengiamos įvairios ekskursijos. O dabar dar turim galimybę pabendrauti ir su pačiais gyventojais“, – kalbėjo amerikiečių karių kuopos vado pavaduotojas W. Neely.

Kauniečiai itin domėjosi užsieniečių karine technika, ginklais. Ypač vaikams buvo didelė atrakcija pasėdėti tanketės viduje. Buvo ir tokių, kurie JAV karius pasitiko ir su gėlėmis.

„Labai įdomu, nes jei kils Lietuvai grėsmė, turime žinoti, kaip būsime apsaugoti. Be to, tokioje demonstracijoje galime palyginti, kokius resursus turi Lietuvos kariai ir kokius sąjungininkai“, – kalbėjo su kariais bendraujantis kaunietis Stanislovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA