Modernaus ir klasikinio interjero puošmena namams – sendaikčiai | Kas vyksta Kaune

Modernaus ir klasikinio interjero puošmena namams – sendaikčiai

Organizatorių nuotr.

Lietuvoje prigijo mada originalių, vienetinių, niekur nematytų daiktų ieškoti senturgiuose. Naujam gyvenimui prikelti daiktai gali atrodyti ne tik labai įdomiai, bet ir padėti sutaupyti, o su laiku tokių daiktų vertė tik augs.

Mėgstantys klasikinę eleganciją ir istorizmą patvirtins, kad tokių daiktų šiuolaikinės kopijos gali būti ne tik ženkliai brangesnės, bet ir pagamintos iš prastesnių medžiagų. Todėl kur kas išmintingiau patinkančių senovinių daiktų ieškoti pas sendaikčių pardavėjus.

Nuo penktadienio prekybos miestelyje „Urmas“ prasidedantis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“ – bene didžiausias tokio pobūdžio renginys ne tik Lietuvoje, bet ir aplinkinėse šalyse. Šiemet jame dalyvaus gausus būrys sendaiktininkų, antikvarų, numizmatų, filatelistų, kolekcionierių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos bei iš Čekijos ir net Didžiosios Britanijos.

Aštuntus metus organizuojami senturgiai kasmet pritraukia daugybę žmonių – tiek pirkėjų, tiek pardavėjų.

„Džiaugiamės, kad Kaunas tapo vienu iš svarbesnių Baltijos ir rytų Europos regione vykstančios prekybos senais daiktais centru. Apie tai sužino vis daugiau prekybininkų iš tolimesnių šalių, o tai didina pasiūlos įvairovę ir mūsų renginiams suteikia papildomos kultūrinės ir istorinės vertės“, – pastebi prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Senturgiai Kaune organizuojami tris kartus per metus – pavasario pradžioje, pabaigoje ir rudenį. Pirmasis metų senturgis būna išskirtinis tuo, kad prieš Velykas žmonės tvarkosi namus, sodybas, vasaros rezidencijas, todėl padaugėja pirkėjų, ieškančių baldų, išskirtinių interjero detalių, eksterjero puošmenų ir kitų daiktų, kurie gali papuošti namus ir gyvenamąją aplinką.

Dažna šių renginių lankytoja kaunietė Danutė Skudžinskaitė džiaugiasi, kad viename iš senturgių jai pavyko įsigyti puikius antikvarinius krištolo sietynus, kurie papuošė jos naujus namus Kaune.

„Man labai patinka senoviniai indai – porceliano puodeliai, krištolo taurės, juos naudoju kasdien ir dauguma jų pirkti senienų parduotuvėse arba turguose. Mano būstas yra restauruotame XIX amžiaus kareivinių pastate, todėl jo interjere puikiai dera senoviniai daiktai ir baldai. Tarkim, visos mano valgomojo kėdės yra skirtingos ne tik savo forma, bet ir amžiumi. Tai suteikia namams žaismingo prašmatnumo“, – sako D. Skudžinskaitė.

Naujam gyvenimui prikelti seni daiktai gali ne tik atrodyti originaliai, bet ir padėti sutaupyti. Be to, su metais tokie daiktai įgis papildomos vertės. Interjero dizainerė Ana Drutel, padėjusi D. Skudžinskaitei susikurti svajonių būstą, labai skatino savo klientę nepagailėti laiko ir pačiai tarp galybės sendaikčių surasti jai patinkančias interjero detales ir baldus. Skirtingose vietose įsigytos kėdės buvo sėkmingai restauruotos, o jų galutinė kaina – bent dvigubai mažesnė nei būtų tekę mokėti už panašias šiuolaikines kopijas.

„Be to šios kėdės su metais įgaus dar didesnę vertę, nes jau dabar yra praėjusio amžiaus relikvijos“, – džiaugiasi moteris.

Senturgis „Laiko ratu“ prekybos miestelyje „Urmas“ prasideda penktadienį ir vyks iki sekmadienio popietės. Čia bus galima įsigyti meno dirbinių, paveikslų, baldų, indų, interjero detalių, laikrodžių, monetų, originalių tarpukario ir pokario laikus menančių įvairios paskirties daiktų. Lankytojai kviečiami aplankyti miestelyje nuolat veikiančią senovinės technikos parodą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA