„Žalgirį” išvykoje įveikė”Maccabi” | Kas vyksta Kaune

„Žalgirį” išvykoje įveikė”Maccabi”

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Tel Avive vykstančiose Eurolygos TOP-16 etapo E grupės rungtynėse susitiko „Maccabi“ ir Kauno „Žalgiris“, kuriose kauniečiams teko pripažinti „Maccabi” krepšininkų pranašumą. Jie rungtynes namuose laimėjo rezultatu 72:79. Kauniečiams šios rungtynės buvo itin svarbios, nes jas pralaimėjus – prarasti teoriniai šansai patekti į ketvirtfinalį.

Pirmajame rate Kaune susitikę varžovai iš Tel Avivo laimėjo rezultatu 73:66.

Kauniečiai su keturiomis pergalėmis E grupėje žengia penkti. Jiems liko du mačai išvykoje (su „Maccabi“ ir Madrido „Real“) ir du – namuose (su „Barcelona“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“).

Mačą pradėjo netaiklų komandos draugo metimą pataisęs Edgaras Ulanovas, jau kitoje atakoje iš po krepšio taikliai atakavo perdavimą iš Jameso Andersono gavęs Robertas Javtokas – 4:0. Tiesa, greitai dviem dvitaškiais atsakė rezultatą lyginę šeimininkai (4:4). Netrukus kauniečius į priekį vėl išvedė kamuolį puolime atkovojęs ir dešine ranka pasižymėjęs Lukas Lekavičius bei baudos metimą pridėjęs J.Andersonas – 7:4. Rungtynės ir toliau vyko tarsi ant sūpuoklių: varžovai persvėrė rezultatą (7:8), tačiau tuomet sekė keturi L.Lekavičiaus taškai – 11:11. Įsižaidę „Maccabi“ krepšininkai spurtavo 10:1, tad minutės pertraukėlės prašė Lietuvos čempionai (11:18). Po jos du dvitaškius iš to paties taško tiksliai paleido aikštėje pasirodęs Darius Songaila ir pirmasis ketvirtis baigėsi pastebimai sumažėjusiu Eurolygos čempionų pranašumu – 15:18.

Taiklių metimų seriją antrajame kėlinyje tęsė D.Songaila, po perimto kamuolio visą varžovų gynybą prasiveržimu įveikė Willas Cherry – 19:21. W.Cherry pasižymėjo ir metimu iš vidutinio nuotolio (21:25), vos tik pakilęs nuo suolo sau įprastu stiliumi aštuntąjį tašką rinko L.Lekavičius – 23:27. Po idealaus L.Lekavičiaus perdavimo R.Javtokui nebeliko nieko kito kaip tik mažinti atsilikimą (25:29), kamuolį perėmęs taškų sąskaitą atsidarė Artūras Milaknis – 27:31. Akimirkai atsilaisvinęs tolimą metimą smeigė A.Milaknis (30:31), bet sėkmingu žaidimu atsakė iniciatyvos ėmęsis Devinas Smithas – 30:36. Po svečių minutės pertraukėlės gražią kombinaciją išpildė perdavimą atlikęs L.Lekavičius bei dvitaškį įmetęs D.Songaila (32:36), tačiau „Maccabi“ surengė dar vieną spurtą – 32:43. Jį nutraukė paskutinius pirmosios rungtynių pusės taškus prasiveržimu pelnęs ir deficitą iki vienženklio sumažinęs J.Andersonas – 34:43.

Po didžiosios pertraukos užtikrinčiau atrodė kauniečiai: R.Javtokas puikiai numetė kamuolį krašte prie tritaškio likusiam A.Milakniui, netrukus jau pats R.Javtokas sulaukė gražaus perdavimo ir atliko dėjimą, tritaškį įskraidino L.Lekavičius – 42:45. „Žalgiris“ nesustojo ir komandinėmis pastangomis visiškai priartėjo, kuomet po penktojo L.Lekavičiaus perdavimo dar du taškus pelnė R.Javtokas, savo taškų kraitį pagaliau atsidarė komandos kapitonas Paulius Jankūnas – 46:47. Sunkiu šeimininkams metu vėl prabilo pastebimiausias jų duetas D.Smithas ir Jeremy Pargo (46:55). Varžovams atsaką davė ne tik tritaškį įskraidinęs, tačiau ir sudėtingą prasiveržimą rezultatyviai užbaigęs A.Milaknis – 51:57. Tolimą metimą per rankas tiksliai paleido J.Andersonas, tačiau tai buvo viskas ką pavyko nuveikti Lietuvos čempionams per tris minutes ir „Maccabi“ prieš lemiamą ketvirtį susikrovė 12 taškų atsargą – 54:66.

Ketvirtąjį kėlinį atidarė W.Cherry reidas, pasinaudojus tvirta R.Javtoko užtvara, tritaškiu minutės pertraukėlės šeimininkus privertė prašyti J.Andersonas – 59:66. Eurolygos čempionų taškų badas tęsėsi pusę ketvirčio, o „Žalgirį“ artino baudos metimą pataikęs P.Jankūnas (60:66). Gerai besigynusių žalgiriečių užtvaras „Maccabi“ pralaužė tik po šešių minučių (60:68), baudomis atsilikimą mažino A.Milaknis – 62:68. Kauno komanda turėjo ne vieną puikią progą dar labiau priartėti, tačiau metimai iš dėkingų padėčių skriejo pro šalį ir šeimininkai pavojingai nutolo (62:73). „Žalgiris“ ginklų nesudėjo: baudos metimą realizavo P.Jankūnas, tritaškį iš krašto smeigė A.Milaknis – 66:73. Prie baudų metimų linijos stojo L.Lekavičius, o tolimu šūviu nesaugiai varžovus privertė jaustis J.Andersonas – 71:75. Lietuvos čempionai kovojo iki galo ir bandė sukurti nedidelį stebuklą, bet pergalės „Maccabi“ iš savo rankų nebepaleido – 72:79.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA