Aiškėja, kas valdys Kauną | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kas valdys Kauną

DELFI nuotr.

Po sekmadienį įvykusių tiesioginių mero rinkimų antrojo turo paaiškėjo, kad didžiausią kauniečių pasitikėjimą kaip ir pirmajame ture, gavo „Vieningas Kaunas“ ir jo lyderis Visvaldas Matijošaitis. Artėjant jo inauguracijai į Kauno merus, aiškėja ir valdančiosios koalicijos gairės.

Jau prieš antrąjį rinkimų turą pasitikėjimą V.Matijošaičiu išreiškė Kauno socialdemokratai, o dar iki rinkimų niekam nekėlė abejonių, kad naująją poziciją palaikys ir Kauno liberalai.

V.Matijošaitis atskleidė, kad prie jų koalicijos jungiasi ir Kęstučio Pūko judėjimas „Kitokia Lietuva“.
Jei niekas nesikeis, prie pozicijos su 17 “Vieningo Kauno” narių jungiasi 4 liberalai, 4 socdemai ir 3 K.Pūko judėjimo atstovai. Tai reiškia, kad koaliciją sudarys 28 nariai iš 41.

[susije_video kurie=”1″]

Aiškėja, kad Kauno konservatoriai, iškovoję 13 vietų miesto taryboje, dėl postų nekovos, tačiau opozicija dar nepasiskelbė.

Vakar vykusiame Tėvynės sąjungos posėdyje vienbalsiai nutarta siekti, jog būtų užtikrinamas 2011-2015m. kadencijoje pradėtų darbų tęstinumas, palaikyti bei inicijuoti miestui naudingus sprendimus ir pasiūlymus, nesiekiant užimti politinių postų.

„Pripažindami, kad „Vieningo Kauno“ judėjimas laimėjo Kauno savivaldos rinkimus ir jų teisę bei iniciatyvą formuoti valdančiąją koalicija, pareiškiame, kad nesiekiame joje dalyvauti, ir neketiname užimti kokius nors politinius postus. Manome, kad tai palengvins koalicijos formavimo procesą nugalėtojams. Kartu remsime mūsų pradėtus tęstinius darbus ir palaikysime kitus naudingus miestui sprendimus“ – teigė TS-LKD Kauno skyrių sueigos pirmininkas Andrius Kupčinskas.

„Lauksime naujos koalicijos programos pateikimo visuomenei. Žiūrėsime, kurie jos darbai sutampa su mūsų programoje numatytais darbais ir juos palaikysime. Esame pasiruošę ir matome daug galimybių dirbti miestui ir nebūdami koalicijoje. Kol kas mes nesvarstome klausimo trauktis į opoziciją. Svarstymas dėl to prasidėtų tik tuo atveju, jei pradėjus dirbti naujai miesto tarybai matytumėme susibūrusios koalicijos bandymus proteguoti savo siaurus interesus” – apie laukiančius iššūkius kalbėjo TS-LKD Kauno skyrių sueigos pirmininko pavaduotojas Marijus Panceris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA