Kaune vėl tūpė JAV kariniai sraigtasparniai | Kas vyksta Kaune

Kaune vėl tūpė JAV kariniai sraigtasparniai

Dariaus ir Girėno aerodromo nuotr.

Po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje, Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse, kartu su sąjungininkais vyksta karinės pratybos. Į Lietuvą atgabenama ne tik sausumos pajėgų karinė technika, bet vykdomos pratybos, papildomos integruojant ir aviacinę karinę techniką.

Ketvirtadienio popietę, pakeliui į Ruklos karinį poligoną, kuriame vyksta „Atlanto ryžtas“ karinių pratybų dalis, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome nutūpė 2 UH-60 „Black Hawk“ JAV kariniai sraigtasparniai. Kalbinti pilotai pasakojo, kad Rukloje kartu su sąjungininkais vykdys karines pratybas kurių metu atliks šuolius parašiutu.
.
JAV sausumos pajėgų kariai Baltijos šalyse ir Lenkijoje rotuojasi nuo 2014 m. pavasario, kaip dalis operacijos „Atlanto ryžtas“. Šia operacija Jungtinės Amerikos Valstijos padeda NATO sąjungininkams užtikrinti saugumą Rytų Europoje po agresyvių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Dėl geros aerodromo infrastruktūros, esamo skrydžių koordinavimo, geros geografinės padėties S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome skrydžius nuolat vykdo Lietuvos kariuomenės karinės oro pajėgos, valstybės sienos apsaugos tarnybos Aviacijos rinktinė, Lietuvos kariuomenės, policijos specialiųjų operacijų pajėgos, kurios nedelsiant reaguoja į bet kokį incidentą prie Lietuvos sienos arba šalies viduje. Pastaruoju metu vis dažniau šiame aerodrome galima išvysti ir JAV valstybinius karinius orlaivius.

S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas įkurtas 1915 metais ir yra vienas seniausių Europoje veikiančių aerodromų. Šiais metais liepos 17-18 dienomis aerodrome vyks aviacijos šventė skirta paminėti 100 metų jubiliejų. Šiame aerodrome kūrėsi Lietuvos karo, civilinė ir sportinė aviacija.

Šiuo metu S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas aptarnauja daugiausiai bendrosios aviacijos skrydžių Lietuvoje (2014 m. buvo aptarnauta virš 41 tūkst. bendrosios aviacijos skrydžių). Aerodrome veikia 30 vietinių ir tarptautinių aviacinių organizacijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA