Vaškinėms figūroms – tikri žmonių organai | Kas vyksta Kaune

Vaškinėms figūroms – tikri žmonių organai

R. Tenio nuotr.

Kaune atidaryta vaškinių figūrų paroda. Žmogaus dydžio vaškiniai žmonės bus eksponuojami iki gegužės mėnesio. Išskirtinės parodos detalės yra ne tik tai, jog nulipdyti garsiausi pasaulio žmonės, bet taip pat ir tai, kad kai kurioms skulptūrų detalėms panaudoti žmonių organai.

Kauno miesto muziejaus skyriuje P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje (L. Zamenhofo g. 4) pradėjo veikti vaškinių figūrų paroda, kurioje eksponuojama 40 skulptūrų. Tai ne tik JAV prezidento John F. Kennedy, Marilyn Monroe, Salvadoro Dali ir kitų žinomų pasaulio žmonių vaškiniai atvaizdai, tai – ir „Paskutinės vakarienės“ dalyviai, su Kristumi priešakyje. Parodoje taip pat galima sutikti ir animacinių personažų, tokių kaip Šrekas ir Fiona.

Vaškinių figūrų parodą į Kauną atvežė armėnas A. Arutunianas. Visos figūros surinktos iš Estijos, Belgijos, Olandijos. Taip pat iš Rusijos Sankt Peterburgo miesto kolekcininkų bei muziejų. Organizatorius tikino, jog figūros pritaikytos eksponuoti įvairiomis sąlygomis, mat jos atlaiko ir 40 laipsnių karštį, ir šaltį.

Vieną žmogaus dydžio vaškinę figūrą užtrunka pagaminti iki pusės metų ir reikalinga apie [orą kilogramų vaško. Skulptūros padarytos itin tikroviškai, mat ant rankų išsiraizgo randai, o vietoje akių, įstatomi akių protezai. Be to, kad atrodytų dar įtaigiau, naudojami tikri žmonių plaukai. Paprastai žmogus turi po 120—140 tūkstančių plaukų svogūnėlių, o vaškinių žmonių galvas dengia 100 tūkstančių plaukų, iš kurių kiekvienas yra į vašką įsodinamas atskirai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA