Pasiūlymas, kuris supaprastintų vairuotojo pažymėjimo keitimą | Kas vyksta Kaune

Pasiūlymas, kuris supaprastintų vairuotojo pažymėjimo keitimą

delfi.lt 2015/03/18 13:26
Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Vidaus reikalų ministerija siūlo atsisakyti prievolės tikrintis sveikatą asmenims, kurie keičia vairuotojo pažymėjimą pasibaigus jo galiojimo laikui.

Tokį siūlymą su prašymu įvertinti jo įgyvendinimo galimybę vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis raštu pateikė sveikatos apsaugos ministrei Rimantei Šalaševičiūtei.

Pasak S. Skvernelio, VĮ „Regitra“ Vairuotojų portale teikiama pažymėjimo keitimo paslauga šiuo metu gali naudotis pradedantieji vairuotojai, keičiantys laikinąjį vairuotojo pažymėjimą į nuolatinį, taip pat norintieji gauti prarasto pažymėjimo dublikatą.

Kitiems vairuotojams, kurių pažymėjimo galiojimo laikas baigiasi, ši paslauga neprieinama, nes nėra informacijos apie jų sveikatos būklę. Šie duomenys gaunami tik iš sveikatos pažymų, išduodamų vairuotojams periodiškai tikrinantis sveikatą.

„Siūlome supaprastinti tvarką ir atsisakyti prievolės 1 grupės kategorijų transporto priemonių vairuotojams iki 55 metų periodiškai tikrintis sveikatą. Jiems pakaktų užpildyti sveikatos patikrinimo klausimyną, o patikrinimas būtų atliekamas tik tuomet, jei žmonės nurodytų turį vieną ar daugiau klausimyne išvardytų sveikatos sutrikimų“, – teigia S. Skvernelis.

Jo žodžiais, taip būtų gerokai sumažinta administracinė našta, be to, sudarytos galimybės baigiančius galioti vairuotojo pažymėjimus keisti kur kas patogiau ir greičiau – elektroniniu būdu. Ministras pažymi, jog reikalavimo periodiškai tikrintis sveikatą 1 grupės vairuotojams nenumato ir Europos Sąjungos teisės aktai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA