Būsimi pareigūnai ruošiami ekstremaliomis sąlygomis | Kas vyksta Kaune

Būsimi pareigūnai ruošiami ekstremaliomis sąlygomis

Policijos nuotr.

Trečiadienį Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) kursantų nuo ankstyvo ryto laukė nemenka užduotis – prasidėjo kompleksiniai mokymai, kurių metu būsimieji pareigūnai mokosi, kaip reaguoti staigaus nekontroliuojamo įniršio ir agresijos protrūkio (AMOK) situacijose.

LPM dėstytojų teigimu, šių mokymų tikslas yra išmokyti kursantus imtis neatidėliotinų taktinių priemonių AMOK atvejais, pasiruošti ekstremalioms situacijoms, tobulinti kursantų pasirengimą reaguojant į spontaniško smurto proveržius, įgyti patirties neutralizuojant neadekvačiai besielgiantį agresyvų asmenį ir išlaisvinant bei apsaugant įkaitus.

Mokymų metu kursantų laukė imitacinė situacija. Policijos pareigūnai patruliuojantys Mastaičių kaime tarnybiniu automobiliu gauna pranešimą apie šaunamojo ginklo panaudojimą bei pagalbos šauksmus gimnazijoje. Atvykus į vietą pareigūnai pastebi dūmus, sužeistus ir kraujuojančius asmenis, kurie ištikti šoko bando paaiškinti, kad į klasę atėjo ginkluotas asmuo, kuris šaudo į visus patalpose esančius žmones.

Įvertinę padėtį būsimieji pareigūnai turėjo nuspręsti, ar kviesti pastiprinimą, t.y specialiąsias policijos pajėgas. Taip pat pasirūpinti sužeistaisiais, iškviesti jiems greitąją pagalbą, o kitus pašalinius asmenis pašalinti iš pavojaus zonos.

Vėliau sekė kiti žingsniai: lokalizuoti ir izoliuoti žudiką, neleisti jam toliau veikti, esant galimybei žudiką identifikuoti, užtikrinti įvykio vietos ir joje esančių įkalčių apsaugą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA