Po bemiegės meditacijos vienuolis degins šventyklą | Kas vyksta Kaune

Po bemiegės meditacijos vienuolis degins šventyklą

Organizatorių nuotr.

Prieš 15 metų į Pietų Korėją išvykęs ir zenbudistų vienuoliu tapęs buvęs aktorius ir režisierius Kęstutis Marčiulynas kovo 21 dieną pakvies kauniečius į vienos dalies monospektaklį „Auksinė šventykla“.

Kartu su Auksinio scenos kryžiaus savininke Egle Mikulionyte režisuotame kūrinyje K.Marčiulynas-Bo Haengas žada pasistengti, kad žiūrovai nenuobodžiautų.

„Mintis kurti „Auksinę šventyklą“ kilo prieš keletą metų, tačiau niekada nemaniau, kad mes ją realizuosime. Pjesę parašė pats Bo Haengas, Yukio Mishimos knygoje „Auksinė šventykla“ suradęs kertinių klausimų ir pamėginęs į juos atsakyti“, – pasakojo aktorė E. Mikulionytė.

„Auksinė šventykla“ – tai istorija apie vieną zenbudistą, 1950 metais sudeginusį šventyklą Kiote, po ko jis buvo pripažintas bepročiu.

„Skaitydamas knygą, supratau, kad joje rašoma apie mane. Noras sudeginti šventyklą, kurioje gyveni, kyla daugeliui. Šis spektaklis – tai mano mėginimas perprasti pasaulio slėpinius“, – kalbėjo K.Marčiulynas.

Šį kartą į Kauną jis sugrįžta po ilgų, kelis mėnesius trukusių dvasinių pratybų, kurios baigėsi septynių parų bemiegė meditacija.

Spektaklio kūrėjai tvirtina, kad „Auksinė šventykla“ nėra skirta tik besidomintiems zenbudizmu. „Tai pokalbis apie iliuzijas ir svarstymai, ką su jomis daryti. Pasaulis įdomus tuo, kad jame gyvena daugybė skirtingai mąstančių žmonių, kurie kelia būties klausimus, krenta į dugną ir iš jo pakyla“, – apie spektaklį kalbėjo E.Mikulionytė.

K. Marčiulynas ir E. Mikulionytė yra sukūrę kitą, tarptautinio pripažinimo sulaukusį spektaklį „Jaja“, kuriame taip pat keliamos egzistencinės problemos.

Monospektaklis „Auksinė šventykla“ vyks kovo 21 d., 19 val., Kauno nacionalinio dramos teatro Rūtos salėje. Trukmė: 1 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA