Kauniečiai ir džiaugiasi, ir liūdi dėl V.Matijošaičio išrinkimo Kauno meru | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai ir džiaugiasi, ir liūdi dėl V.Matijošaičio išrinkimo Kauno meru

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sekmadienį suskaičiavus tiesioginių mero rinkimų rezultatus, paaiškėjo, kad balandžio mėnesį naujuoju Kauno meru bus inauguruotas verslininkas Visvaldas Matijošaitis. Iš karto po šios žinios, pasipylė tiek palaikantys, tiek būsimojo mero sugebėjimais abejojančių kauniečių komentarai.

Saulius: Manau miestas bent jau pabandys prisikelt iš tos letarginės stagnacijos ir bandys vaduotis iš ekonominių ir visų kitų sunkumų įgydamas daugiau veržlumo bei valdininkų atsakomybės už nuveiktus darbus miesto labui.

Sandra: Mąstant paprastai, tai visi puikiai suvokia kas yra verslas ar verslininkas, tai pelno siekianti/s asmuo ar organizacija, kas bent kažkiek domėjosi pono Matijošaičio praeitimi, puikiai suvokia kas laukia Kauno….

Regina: Jeigu neatsitvers uždanga nuo eilinių žmonių, keisis Kaunas, o jei tarnaus ponų interesams, nieko naujo nesitikėkime. Gerai būtų, kad išklausytų eilinių kauniečių ir pareikalautų iš valdininkėlių atsakomybės už neatliktus darbus, nes dabar kaltų nebūna.

Silvestra: Labai gaila, kad Andrius Kupčinskas netapo meru. Kažkaip manau, kad kauniečiai pasigailės pasirinkus Matijošaitį.

Kaunietis: Na gerai, įkalbėjot. Fainas tas Jūsų išrinktas miesto meras. O dabar Jūsų eilė atsiimti visą brudą, išdėtą ant Kupčinsko. Kaip suprantu, ant jo varyti pamazgas galima, o ant šventojo Matijošaičio nevalia. Nu nes rimtai gi jis jums kelią nušvies duobėtam Kauno kelyje. Sėkmės ir laimės, gerbiamieji. O Kupčinskui noriu padėkoti už atliktus „nematomus” ir neįvertintus darbus. Esate geras žmogus.

Modestas: Tiesiog baisu. Joks verslininkas nebus geras politikas. Kaip kažkas pasakė, jog tie, kurie protingi, į politiką nesikiša”. Tokios įmonės savininkas realiai neturėtų laisvo laiko būti meru…

Arnoldas: Viskas čia gerai. Jau kad Matijošaitis nenuvarys Kauno, tai tikrai, nes jis nuvarytas iki maksimumo. Ką norėjome, tą ir išsirinkome. Sekmės Matijošaičiui ir naujai tarybai!

Mikas: Išgyvenom prie Šustausko, išgyvensim ir prie Matijošaičio.

Vilma: Blogiau nei prie Kupčinsko jau ir būt negali.

Darius: Neįmanoma gyvent tarp tokių pesimistų! Visada viskas blogai. Eikit patys į merus. Nematau nieko blogo, kad išrinko Matojošaitį. Reikia džiaugtis, kad kažkas keisis, o ar į gerą ar į blogą pusę – tai pamatysim.

Sergej: Mes tikrai nusipelnėme gyventi geriau, o ne laukti, kada gi Kupčinskui Vilnius leis remontuoti įvažas į kiemus. Bet kokiu atveju, tai išbandymas ir Matijošaicio filosofų kaimynų iš Vičiūnų komandai. Tikiuosi, nepasišiukšlins.

Katerina: Gaila, kad kauniečiai tokie trumparegiai ir nori mokytis iš savo klaidų. Tai nėra išmintinga, bet ką padarysi. Tikėkimės, kad tie metai vadovaujant oligarchui Kaune, bus gera pamoka. Ironiška, net Kėdainiai darbiečių nerinko, o Kaunas panoro užlipti ant oligarchų grėblio.

Jolita: Nežinau kaip kitiems, bet man jau buvo atsibodus ta tvarka, kai svarbūs miestui projektai „stebuklingai” pajuda prieš rinkimus ir „stebuklingai” sustoja po rinkimų, atsibodo kad kelios gatvės sutvarkomos tik prieš rinkimus, atsibodo vienas auksinis WC per visą miestą! Atsibodo, kad važiuojant miesto gatvėmis gali ratus palikt, o vaikštant šaligatviais – kojas išsisukti, nes plytelės netvarkomos! Tikiu, kad blogiau jau nebus, o ar bus geriau- laikas parodys.

Rasa: Ar tas ar tas naujo nieko nepadarys, na gal pradžioj, kol kėdę apšils, o paskui kaip ir visi žiūrės, kad tik kuo daugiau ir geriau sau gyvenimą pagerint, taip kad mielieji nesidžiaukit praradę ir nesidžiaukit suradę, mes tik pažadais sotūs esam!

Robertas: Didžiausia klaida manyt, kad tas, kuris turi daug verslų, nevogs. Priešingai, tokie žmonės neturi saiko jausmo. Pabandykit dabar laimėt kokį konkursą Kaune, jei niekad nesat lyžtelėjęs krabui tarp žnyplių. Gal dabar krabas bent savo automobilius persiregistruos Lietuvoje? Ar kam nors neaišku, kodėl važinėja estiškais numeriais? Kai sakot, kad jam jau nebereikia vogt, kodėl nematot, kad net tokiuose šūdukuose kaip PVM už automobilius, vagia mokesčius ir dar visiškai viešai?

Rusnė: Nu šakės… Tikrai nesitikėjau, kad dar kas nors už tokį klouną balsuos. Užtenka daug žadėt, o kad žmogaus intelektas Kakadu laidų lygio, visiem dzin.

Andrius: Sėkmės naujajam merui. Tikėkimės, kad nepaslys ir bus už ką rinkti antrai kadencijai.

Žvirblis: Teisingai pelėsius senai reikėjo keist, Kaunas prabudo ir gerokai išmėžė mėšlo. Tikėkim, sekantys rinkimai išvalys Kauną iki galo. Tikriausiai kai kurie susipras, kad jų dainelė sudainuota ir gerai būtų, kad jie nelystų ir nedrumstų vandens.

Irma: Duok dieve, kad geras būtų ir viską padarytų, ką prižadėjo. Šiaip aš prieš Matijošaitį! Bet kaip nėra jokios išeities, tai bus gerai ir taip!

Eglė: Man gėda, kad Kaune tiek neišsilavinusių žmonių, kurie balsavo už naująjį merą… Gaila, kad Uspaskichas ne kandidatavo, o tai būtų jį išrinkę. Jei netiko konservatorius, galėjot balsuoti už aukštus mokslus baigusį žmogų, taip pat nepriklausantį jokiai partijai, bet ne už nepraustaburnį.

Livijus: Dauguma dabar balsavo ne už Matijošaitį, bet prieš Kupčių.

Lina: Nelabai suprantu, ko čia kai kurie aimanuoja? Taigi ne visam gyvenimui merą renkam. Pažiūrėkim, kaip bus toliau, kaip dirbs naujas meras. Man politika pofig, tik nesuprantu, kodėl kai kurie be p.Kupčinsko regi lyg ir Kauno žlugimą?

Gita: Žiauru! Ir iš kur tokie rezultatai? Turbūt Vičiūnai ar koks ten fabrikas susimokejo. Gimiau ir augau Kaune, mokytis teko išvykti į užsienį ir atrodo, kad reiks dar pabūt ten, kol milijonierius gatves tvarkys. Tikrai juokingai Kaunas išsirinko.

Vytautas: Nebūkit akli, 8 metus visiškai nieko neveikė, paskutiniais metais prieš rinkimus patvarkė kelis kelius ir net tais nebeišėjo girtis, tai ištraukė tą patrioto kortelę, ale patriotą rinkit. Teisingas rezultatas, smagu, kad dauguma nori permainų.

Skirmantė: Blogiau manau nebus. O kaip žinot, kaip bus nepabandžius kažko pakeist? Kalbant apie debatus, tai ponulis Kupčinskas tik puolė kaip mažas vaikas, nenorėdamas atiduoti savo smėlio dėžės. Tuo labiau, kad meras renkamas ne amžinam. Jei bus blogai, išrinksim kitą.

Tomas: Kaip parodė rinkimai, ne vien tik Kaune laimėjo kandidatai iš įvairių judėjimų, nepartiniai ir t.t. Tai reiškia, kad tos partijos visiems įgriso, su savo politikom ir neveiklumu. Kaunas bene labiausiai neišnaudoja savo galimybių, miestas su tiek studentų, su patogia geografine padėtimi. Matijošaitis turi puikią galimybę tapti meru ilgiems ilgiems metams, jei tik puikiai dirbs, ir spręs tas senas bėdas. Sėkmės jam. Jei jis nuvils miestiečius, bus tikrai labai gaila, ir koldūnų jo nepirksiu niekada:)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA