Savanoriai iš Ukrainos Kaziuko mugėje renka aukas | Kas vyksta Kaune

Savanoriai iš Ukrainos Kaziuko mugėje renka aukas

R.Tenio nuotr.

Iš karo kamuojamos Ukrainos į Kauną atvyko savanorės, kurios renka paramą šalyje nukentėjusiems žmonėms. Kauniečiai svečius priima labai noriai: žmonės ne tik geranoriškai aukoja, bet ir arbata pavaišina.

Netoli Kauno valstybinio teatro įsikūrusios savanorės Kaziuko mugėje parduoda įvairią ukrainietišką atributiką, tokią, kaip iš liaudies muziejaus paimtas vienetines lėles, savo rankomis darytus medinius paukščiukus ar apyrankes su Ukrainos vėliavos spalvomis. Visgi, pastebima, jog lietuviai linkę labiau aukoti nei pirkti.

„Per Kaziuko mugė Vilniuje surinkome per 1000 eurų. Čia, Kaune, žmonės mus labai palaiko. Per vakar dieną surinkome apie 350 eurų. Vieni praeiviai nusiperka ką nors, kiti tiesiog įmeta pinigus į dėžutę. Šiaip kai atvykome į Lietuvą, pajutome, jog tarp šių dviejų tautų yra labai broliški santykiai. Tokių santykių su Rusija niekada nebuvo. Mūsų širdis džiaugiasi tokiu šiltu lietuvių sutikimu, bet kartu ir skaudu dėl įvykių mūsų šalyje“, – besišypsodama kalbėjo savanorė.

Iš Lietuvos į Ukrainą dažnai važiuoja paramos davėjai, tad jie suorganizavo kelionę į Lietuvą. Moterys tikina, jog Kaune žmonėms ir taip aišku, kokiu tikslu savanorės yra Lietuvoje. Tuo tarpu kai rinko aukas sostinėje, prie jų dažnai prieidavo piliečiai, sakydami, jog jos kursto karą. Savanorės atgal į savo šalį važiuos rytoj.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA