„Miesto maratonas 2015“ šiemet surengs neeilinę šventę Rotušės aikštėje | Kas vyksta Kaune

„Miesto maratonas 2015“ šiemet surengs neeilinę šventę Rotušės aikštėje

A. Ištuganov nuotr.

Šeštadienio popietę, Kauno rotušės aikštėje, palydint ekstremaliems pasirodymams, buvo pristatytas trečius metus iš eilės organizuojamas ir tūkstančius dalyvių pritraukiantis „Miesto maratonas“ (dar žinomas kaip „Kauno maratonas“). Lygiai po trijų mėnesių, birželio 14 dieną, tūkstančiai dalyvių startuos iš rotušės aikštėje vyksiančios miesto fiestos.

Didžiausio vasaros bėgimo Lietuvoje organizatoriai sieks surengti šventę kuri būtų įsimintina ne tik bėgiojantiems ir sportuojantiems, bet ir visiems užsukusiems į senamiestį.

„Tikime, kad atėjo laikas „Kauno maratonui“ tapti ne tik svarbiu renginiu sportininkams ir dalyviams, bet ir įdomia švente kauniečiams, miesto svečiams, kurioje laiką leisti būtų įdomu visiems. Keliamės į rotušės aikštę, čia skelbsime ne tik startą, bet ir rengsime gyvos muzikos koncertus, šokėjų, ekstremalių sporto šakų pasirodymus. Surengsime tikrą karnavalą ir mugę su persirengėliais, įdomiomis atrakcijomis vaikams ir suaugusiems“, – pasakojo renginį organizuojančio VšĮ „Kauno maratono klubo“ vadovas Algirdas Pukis.

Mažiesiems sportininkams ir visiems, kuriems 5 kilometrai atrodo kaip svajonė bus rengiamas 1,5 kilometro šeimų bėgimas senamiesčio gatvelėmis. Netrūks ir linksmųjų bėgimų ar kitų nuotaikingų rungčių.

Šiemet visų distancijų startai bus skelbiami ir nugalėtojai sutinkami rotušės aikštėje. Prestižinių maratono ir pusės maratono distancijų trasos, kaip ir pernai, nusidrieks Nemuno ir Neries upių pakrantėmis. 10 kilometrų trasa iš senamiesčio ves link Neries pakrantės ir sugrįš atgal, o 5 kilometrų distancijos dalyviai bėgdami galės pasimėgauti Kauno senamiesčiu.

Rinks sportiškiausias įmones ir partijas

Organizatoriai yra įsitikinę, kad bent kelis kilometrus lengvai nubėgti gali bet kas, tad šiemet norėdami paskatinti aktyviai dalyvauti masiniame bėgime ir ne profesionalius sportininkus įsteigė daug linksmų prizų. Sportiškiausio universiteto titulas atiteks daugiausia universitetą atstovaujančių bėgikų sutraukusiam universitetui. Bus renkamos ir skaitlingiausios komandos, politinės partijos. Vyriausias ir jauniausias renginio dalyviai taip pat sulauks specialių prizų. Bus renkami šmaikščiausiai ir linksmiausiai pasipuošę dalyviai.

„Tikime, kad bėgti ir ramiu tempu įveikti trumpas distancijas gali visi, tam nesvarbus nei amžius ar profesija. Pernai jauniausias dalyvis, bėgęs 5 km distanciją buvo vos 8 metų, o vyriausias net 82. Norėdami paskatinti jaunimą ir vyresnio amžiaus dalyvius, šiemet jaunesniems nei 16 ir vyresniems nei 65 metų dalyviams suteikiame registracijos nuolaidas“, – pasakojo „Kauno maratono 2015“ organizatorius.

Miesto maratono priziniame fonde pirmųjų trijų vietų nugalėtojų laukia piniginiai prizai, o pagerinusiam Lietuvos maratono rekordą – 4 tūkstančiai eurų. Visiems sportinių maratono distancijų nugalėtojams bus įteikti medaliai, diplomai ir rėmėjų dovanos.

Birželio 14 dieną Kauno rotušės aikštėje rengiamoje sporto ir linksmybių fiestoje tikimasi sulaukti daugiau nei 5 tūkstančių dalyvių. Ir kelis kart tiek šventės svečių ir draugus palaikyti susirinkusių žmonių. Likus trims mėnesiams iki renginio jau užsiregistravo apie pusantro tūkstančio dalyvių. Populiariausios – pusės maratono ir 5 kilometrų distancijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA