Išskirtinis minėjimas: į Vienybės aikštę nusileido parašiutininkai | Kas vyksta Kaune

Išskirtinis minėjimas: į Vienybės aikštę nusileido parašiutininkai

R. Tenio nuotr.

Visas miestas paskendo Kovo 11-osios šurmulyje. Nepriklausomybės atkūrimo minėjimas pritraukė daug jaunuolių ir visuomeninių organizacijų, o pagrindiniu akcentu tapo parašiutininkų nusileidimas.

Jau tapo tradicija nuo Kauno arkikatedros bazilikos nešini vėliavomis žygiuoti į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Per visą centrą eisenoje dalyvavo tūkstančiai moksleivių bei įvairių organizatorių atstovai.

Kovo 11-osios minėjimo metu sveikinimo žodžius sakė aukščiausi vadovai, šypsenų negailėjo kauniečiai, kurie džiaugsmingai mojavo vėliavėlėmis. Kas į rankas mažą Kauno ir Lietuvos vėliavą pasiėmę, kas trispalvės juostelę prisisegę, tačiau visi susirinkę nestokojo geros nuotaikos ir supratimo, jog tai didi Lietuvos šventė.

Tradiciškai buvo padėtos gėlės prie nežinomo kario kapo, aidėjo šventiniai šūviai. Tačiau pagrindiniu minėjimo akcentu tapo iš sraigtasparnio iššokę Lietuvos oro karinių pajėgų parašiutininkai, kurie nusileido Vienybės aikštėje. Kauniečiai pakėlę galvas ir plevėsuodami trispalvėmis pasitiko tris parašiutininkus. Kiekvienas iš jų buvo prisikabinę po Lietuvos vėliavą. Sėkmingi nusileidimai palydėti gausiomis ovacijomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA