Ilgiausias autobusas Kaune | Kas vyksta Kaune

Ilgiausias autobusas Kaune

R. Tenio nuotr.

UAB „Kauno autobusai“ pristatė ilgiausią Lietuvoje ir Baltijos šalyse autobusą. Juo keleiviai bus vežami jau nuo rytojaus ryto.

Olandijoje pagamintas ir užsienyje apie 10 metų eksploatuotas autobusas pasiekė Kauną. Ši viešojo transporto priemonė galės vežti apie 200 keleivių, mat jame yra 48 sėdimos vietos, o likusios – stovimos. Autobuso ilgs – 24,785 metrai, tad tai yra ilgiausias autobusas, važinėjantis Baltijos šalių gatvėse, kuris jau gavo tam tikrus apibūdinimus, tokius „traukinys“, „gyvatė“. Planuojama, jog šis autobusas bus įtrauktas į Lietuvos rekordų knygą.

„Padarėme skaičiavimus ir pamatėme, kad padaugėjo keleivių, tad mums dar trūksta apie 20 prailgintų autobusų. Pamatėme, jog kai kuriuose maršrutuose, kuriuose važiuoja prailginti autobusai, netelpa keleiviai, tad spręsdami šią problemą, priėmėme sprendimą pirkti ne įprastą priekabą, o štai tokį autobusą. Šie autobusai kursuos piko metu rytais ir vakarais. Vienas toks autobusas atstoja dešimt mikroautobusų“, – sakė UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Kęstutis Derliūnas.

Iš viso „Kauno autobusų“ parką papildė keturi dvigubai prailginti autobusai. Jau rytoj šios transporto priemonės aptarnaus 37-ąjį maršrutą, mat juo važiuoja daugiausiai keleivių. Taip pat rekordinis autobusas bus naudojamas masinių renginių metu, nes tokią priemonę yra efektyviau naudoti, mat kuro sąnaudos yra panašios, kaip ir įprastų autobusų.

Bendrovės atstovų teigimu, įsigyti naudotą autobusą atsiėjo 14 kartų pigiau, nei pirkti naują. Naujas tokio ilgio autobusas kainuotų apie pusę milijono eurų. Už vieną naudotą tokią transporto priemonę įmonė sumokėjo iki 30 tūkst. eurų.

Visus keturis rekordinius autobusus vairuos specialiai atrinkti vairuotojai. Apie 15 žmonių norėjo Kauno gatvėse vairuoti šiuos autobusus, bet bendrovė atrinko didžiausią patirtį turinčius vairuotojus, kuriems jau tekę vairuoti prailgintą autobusą.

„Na gal į kai kurias gatvės kišenes su šituo autobusu neįvažiuosi, tačiau problemų tikrai neturėtų kilti. Ir į kalną važiavau, ir išsisuka puikiausiai, tik jei į dešinę suki, tai reikia didesnį lanką pasiimti. Kol kas tikrai jokių sunkumų nėra, pavažinėsiu daugiau, gal tada kas nors pasimatys“, – pasakojo ilgojo autobuso vairuotojas Vytautas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA