Kauno mero rinkimus žada laimėti pasitelkę gyvūnus | Kas vyksta Kaune

Kauno mero rinkimus žada laimėti pasitelkę gyvūnus

Panašu, jog kandidatai į Kauno mero postą nebežino, kokio šiaudo griebtis, kad tik pavergtų rinkėjų širdis. Vos prieš kelias dienas portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbė apie antrojo turo aršiąją politinę reklamą. Šį kartą politikai į pagalbą pasitelkė savo augintinius.

„Vieningo Kauno“ kandidatas į Kauno vadovo kėdę Visvaldas Matijošaitis ir pirmojo turo rinkimų naktį, ir spaudos konferencijoje pasirodydavo su savo šuneliu Broške. Politikas juokavo, jog gyvūnas su juo keliauja visur kartu, jie net kartu miega.

Konservatorių lyderis Kaune Andrius Kupčinskas taip pat meta naminio gyvūnėlio kortą. Politikas savo socialiniame tinkle „Facebook“ įsidėjo nuotrauką, kurioje laiko savo juodą katiną Kinderį. Prie nuotraukos politikas paskelbė balsavimą „Kinderis prieš Broškę“. A. Kupčinsko virtualūs draugai kaip mat pradėjo komentuoti nuotrauką bei spausti „Patinka“ mygtuką. Tai dar vienas iš būdų, kaip galima populiarinti save ir tuo pačiu atsikirsti oponentui.

Žinoma, po tokios nuotraukos pasipylė įvairių „Facebook“ vartotojų komentarų. Vieni gyrė augintinio grožį ar tiesiog noriai rinko, kuris naminis augintinis yra mielesnis.

„Kinderis atrodo labai mielas, bet pastaruosius metus nedirbo taip, kaip iš jo tikėjomės, todėl dabar leisim pasidarbuoti Broškei“, – komentavo „Facebook“ vartotojas, sugretindamas gyvūnus su jų šeimininkais ir aiškiai nurodydamas, už ką balsuos.

Kiti komentatoriai analizavo, kuris gyvūnas yra patikimesnis ir kokią įtaką gali padaryti viešoje erdvėje pasirodžiusios nuotraukos: „Blogai, ponas Andriau. Šunys daugiau respect’o (aut. pagarbos) turi, taip kad šitą foto nebent atbaidyti gali keletą rinkėjų“, „Šunys nėra savarankiški. Be šeimininko pražūtų. Katinas savarankiškas gyvūnas, išgyventų ilgiau. Man patinka jų savarankiškumas, švelnumas, gudrumas, reakcija. Visom penkiom už katiną ir jų savininką.“, „Šunys dūšią atiduotų už šeimininką, o katinai po..istai. Kaip tam filmuke „Katinas, kuris vaikšto vienas“. Man tuo katinai ir nepatinka. Bet… ne už katiną gi balsuoji“.

Po šių komentarų sekančią dieną dabartinis miesto meras nusifotografavo ir su šuniuku ir nuotrauką paskelbė savo „Facebook“ paskyroje.

Tad nuo šiol rinkėjų širdis bus bandoma pavergti ne tik reklaminiais plakatais ar aštriais pasisakymais debatuose, bet ir demonstruojant meilę gyvūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA