„Vieningas Kaunas“ atsikirto konservatoriams | Kas vyksta Kaune

„Vieningas Kaunas“ atsikirto konservatoriams

R. Tenio nuotr.

Spaudos konferencijos metu, Kauno taryboje daugiausiai vietų gavęs visuomeninis judėjimas „Vieningas Kaunas“, pažėrė daug kritikos konservatoriams. Lyderių teigimu, Kaunas į duobę įkrito dėl konservatorių kaltės.

„Dirbame nuosekliai 5 metus, nes tiek gyvuoja „Vieningas Kaunas“. Rezultatas yra džiuginantis. Pagrindinis faktorius, kad mūsų yra tik 16, nes mūsų visuomenininkė išėjo anapilin, tad pasitarę, nusprendėme, kad skiriame pergalę Irenos Matijošaitienės atminimui“, – kalbėjo visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ direktorius Povilas Mačiulis.

„Vieningas Kaunas“ rinkimuose surinko beveik 30 proc. rinkėjų balsų, o iškeltas lyderis – virš 37 proc.

Spaudos konferencijos metu „Vieningo Kauno“ kandidatas į mero postą pareiškė, jog po pirmojo mero rinkimų turo, iš konservatorių pusės prasidėjo skambių frazių mėtymas ir puvų mėtymas. Tad visuomeninio judėjimo lyderis atsikirto TS-LKD partijos atstovų išreikštai nuomonei.

„Ypač didelis purvo pylimas prasidėjo iš konservatorių. Noriu pasakyti gerbiamiems Kubiliui, Juknevičienei ir Kupčinskui – mane galite vadinti kaip tik norite. Man jau davėte daugybę pravardžių: oligarchas, krabas, policininkas. Tačiau negražu, kai tokią intelektualią komandą įžeidinėjate ir bandote pažeminti, vadindami „oligarchiniu judėjimu“. Vakar paklausiau gerb. Kupčinsko, ar milijonierius konservatoriai D.Kreivys, A. Guoga ar A. Rakauskas patekę į miesto tarybą, taptų oligarchais, ar tik Matijošaičiui ši etiketė tinka?

Kandidato į mero postą teigimu, konservatoriai klijuoja etiketes tiems, kurie „duoda jiems į klyną“. Mat kitos partijos „Vieningo Kauno“ nevadina oligarchais.

Reikės ieškoti kompromiso, norint priimti svarbiausius klausimus

Vakar abu kandidatai susitiko prie debatų stalo. Tiek Andriaus Kupčinsko, tiek Visvaldo Matijošaičio pasisakymai buvo aštrūs, tačiau „Vieningo Kauno“ atstovas tikina, jog bendroje taryboje sutarti visgi reikės.

„Nemėgstu žmonėse arogancijos ir tuštumo. Jei sugebės atsisakys, tai nematau problemų sutarti“, – sakė V. Mačiulis.

Neišvengiamai taryboje reikės dirbti su konservatoriais. Visi nori užsiimti geriausius postus ir sudaryti palankią koaliciją. Kol kas „Vieningas Kaunas“ įsitikinęs, kad visos partijos dirbs vieningai ir partijoms grupuotis nereikės. Visgi, postus paskirti kam nors reikės.

„Mums ne postai yra svarbiausia. Ne postų siekimas, o konkrečių darbų siekimas, manau, nugalės“, – P. Mačiulis.

„Vieningo Kauno“ atstovai tikisi, kad kovo 15 dieną pavyks išplėsti mero postą ir tinkamai valdyti miestą, nes iki šiol Kaunas buvo smukdomas į duobę.

„Ko gero, greit būsite pakviesti pasižiūrėti, kaip A. Kupčinskas iš Laisvės alėjos išima pirmą trinkelę ir pradeda rekonstrukciją. Tačiau miestas to laukė 8 metus“, – ironijos negailėjo P. Mačiulis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA